Прокуратура програла апеляцію у справі адвоката Лозовського

1
2
Прокуратура програла апеляцію у справі адвоката Лозовського
Прокуратура Волині програла апеляцію через яку хотіла, щоб адвоката Лозовського взяли під варту.

Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційні скарги прокуратури у справі адвоката Павла Лозовського, якого разом із братом Олександром Лозовським затримали за звинуваченням у хабарництві, - пише ВолиньPost.

Нагадаємо, в обласній прокуратурі повідомляли про затримання у п’ятницю, 23 лютого, голови Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського та його брата-адвоката Павла Лозовського на хабарі у 3600 доларів.

Раніше Павла Лозовського суд відпустив під особисте зобов’язання, однак після цього правоохоронці знову затримали його.

У понеділок, 26 лютого, відбувся другий суд, під час якого спершу розглянули скаргу адвоката Лозовського на дії прокуратури, а згодом клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу підозрюваному.

Проте у підсумку адвоката відпустили знову під особисте зобов'язання.

Тоді у прокуратурі заявили, що оскаржуватимуть таке рішення і наполягатимуть, щоб Лозовського взяли під варту.

Відтак під час судового засідання у понеділок, 5 березня, прокурор вимагав призначити адвокату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів із альтернативою внести заставу у вигляді 80 прожиткових мінімумів, що становить понад 140 тисяч гривень.

Свою скаргу прокурор мотивував тим, що Лозовський може переховуватись, виїхати за кордон, здійснювати інші тяжкі злочини або ж, маючи багато знайомств серед суддів та прокурорів, чинитиме вплив на досудове розслідування, зможе домогтися знищення деяких документів, впливатиме на свідків, підкуплюватиме їх, умовлятиме тощо.

Натомість захист наполягав: рішення суду І-ї інстанції залишити без змін. Адвокат Олег Усаченко розповів, що ця скарга є безпідставною, оскільки апелянти не навели переконливих доказів, що Лозовський зможе здійснювати вище згадані дії. Адвокат Борис Шумський запевнив, що підсудний не має наміру покидати країну та зацікавлений сприяти розгляду справи, а Ольга Юнчик озвучила про порушення, які були при затриманні Лозовського та врученні йому підозри.

Врешті Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури та залишив без змін ухвалу Луцького міськрайонного суду про звільнення Павла Лозовського під особисте зобов’язання.

В цей же день суд розглянув ще одну апеляційну скаргу прокуратури на ухвалу слідчого судді, якою визнали незаконність затримання і якою відмовили у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу. Її суд також не задовольнив.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/yakim-bude-lito-2017-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/kodeks/osoblivosti-elektronnogo-deklaruvannya-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/derzhavni-svyata-ukra%d1%97ni-na-2019-rik.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/kodeks/kodeks-ukraini-pro-administrativni-pravoporushennya-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні