«МакДональдса найближчі 5-7 років не чекайте», – Андрій Покровський

16
«МакДональдса найближчі 5-7 років не чекайте», – Андрій Покровський
У середу, 28 лютого, луцькі депутати затвердили межі скверу на перетині проспекту Президента Грушевського та вулиці Стрілецької. Тим самим вони поклали край ідеї відкрити на цьому місці ресторан швидкого харчування МакДональдс.

Нагадаємо, екс-заступник луцького мера Тарас Яковлев заявив, що інвестори погоджувались відкрити заклад лише на цьому місці, мовляв жодне інше їм не підходить.

Луцький депутат і бізнесмен, учасник переговорів з МакДональдсом Андрій Покровський розповів, про що саме лучани домовлялись з інвесторами та коли у місті можна було відкрити ресторан світової мережі.

– Чия була ідея відкрити у Луцьку МакДональдс?

– Робота з МакДональдсом розпочалась ще у 2010 році. Перемовини почали луцькі бізнесмени, які сповідували ідею того, що МакДональдс в місті повинен бути. З етичних міркувань, я не буду називати їхніх імен. Я був у складі цієї групи.

Але тривалий час все було дуже абстрактним, на рівні: «хотілося б», «а якби…», «а що як…». Але у 2015-2016 роках, коли переговори були більш предметними, МакДональдс вивчив ситуацію у Луцьку і заявив, що йому підходить лише земельна ділянка на розі проспекту Грушевського і вулиці Стрілецької. Лише вона відповідає вимогам.

Навіть у кращі часи МакДональдс не горів бажанням зайти в Луцьк, його запрошували і припрошували. МакДональдс не просить нікого, він приходить, якщо йому створюють всі умови.

Тому наразі можна зробити висновок, що в найближчі 5-7-10 років МакДональдс не погодиться заходити в місто.

– А був конкретний інвестор, який заявив про готовність відкрити у Луцьку МакДональдс?

– Не можна говорити про конкретного інвестора, тому що ділянка виставлялась на прозорий аукціон і придбати її міг будь-хто, хто запропонував би вищу ціну.

Я думаю, що з аукціону цю ділянку можна було б придбати за 6 мільйонів гривень, окрім цього будівництво самого ресторану обійшлося б інвестору ще десь у 30 мільйонів гривень.

– Є інвестор, який міг би викласти таку суму?

– Думаю, є і це не обов’язково був би луцький інвестор. Компанія працює з багатьма підприємствами в Україні, які будують приміщення і віддають їй в оренду. МакДональдсу створюють всі умови і лише після цього він починає працювати.

– Чому у Луцьку не розглядався варіант використання готового приміщення, наприклад у «Промені», «ПортCity», а йшлось саме про будівництво нового?

– Тому що це нереально. МакДональдс може працювати виключно за умови наявності МакДрайву (сервіс, який дозволяє замовляти їжу і напої, не виходячи з автомобіля, - ред).

Навіть рівненський проект, де МакДональдс працює у торгово-розважальному центрі «Злата Плаза», не задовольняє економічних вимог компанії. Такий варіант їм не підходить.

– Якби сьогодні депутати дозволили продати земельну ділянку з аукціону, за скільки часу, хоча б приблизно, можна було відкрити МакДональдс у місті?

– Я думаю, що з моменту продажу ділянки – за рік.

– Чому на вашу думку депутати ухвалили рішення на користь Скверу авіаторів, а не МакДональдсу?

– Я думаю, це просто амбітне рішення. Вони хотіли показати, що їм непотрібні ніякі консультанти, помічники, однодумці, мовляв ми можемо зробити все самі.

Нас розсудять нащадки. Пройде 5-10-15 років і ми побачимо, що буде з містом за цей час.

– А МакДональдс справді потрібен Луцьку?

– На моє особисте переконання, якби там суспільство не ставилось до МакДональдсу, місту потрібен розвиток, прогрес, рух вперед.

Я особисто не харчуюсь в МакДональдсі і знаю багато тих, хто є противником цієї їжі. Але я вважаю, що мешканці міста повинні самостійно обирати – бути чи не бути МакДональдсу у Луцьку.

Меншість ні в якому разі не повинна диктувати умови більшості. Не можна позбавляти людей вибору. Якби світова компанія, флагман економіки зайшла б у Луцьк і давала можливість нашим громадянам користуватись її послугами, я вважаю, що нічого поганого в цьому не було. Це лише розвиток.

– Кого ви маєте на увазі під меншістю в цьому випадку? Ініціаторів створення Скверу авіаторів?

– Ні, я зараз говорю про те, що багато людей в наш час блокують будь-які демократичні рухи.

Я не кажу про конкретний випадок у Луцьку. На жаль, у нашій державі часто багато хто думає, що його особиста думка важить більше, ніж думки і бажання інших. Я вважаю це неприйнятним. Всі питання повинні вирішуватись шляхом обговорень та голосувань.

Якщо компанія погоджується зайти в місто, потрібно створити максимально сприятливі умови для цього. Якщо ми цього не робимо, ми позбавляємо лучан права вибору.

А якщо ми не приєднуватимемо навколишніх громад, якщо ми не пускатимемо МакДональдс у місто, якщо ми не купуватимемо в школи мультиборди і не розвиватимемо освіту, то Луцьк просто перетвориться на районний центр.

Ми програємо при адміністративній реформі і лишимось ні з чим.

Розмовляла Віталія САХНІК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мені від того не гаряче і не холодно. Думаю, як і більшості. Та й відвідувачів там було б не багато
Відповісти
Таке враження, що один Покровський відповідає за існування Маку у Луцьку! А не забагато на себе бере?
Відповісти
Андрій пройдись по вулицях, глянь на людей. Кому цей заклад потрібен. Більша частина людей насилу зводить рахунки.
Відповісти
А чим поможе зведення рахунків з сквером! Який вже буде ТРЕТІМ, сам Поліщук на сесії це сказав. Так в Мак хоч турист якийсь прийшов би. Тупіци!
Відповісти
Що за маразм?)))) у Рівному мак без мак драйву і майже в присіщенні торнівельного центру))) не заганяйтесь)
Відповісти
А чому не запропонували ДПЗ: і новий ринок є і 10 тис .працівників,і зручний доїзд.ГНАТИ ЦЮ ПРОУКРОПІВСЬКУ більшість.
Відповісти
мине два-три дні, і свою участь у максрачі дописувачі будуть згадувати з соромом, намагаючись забути цей факт своєї біографії. хто взагалі казав, що у Луцьк має заходити компанія Макдональдс? наскільки зрозуміло з коментаря їхніх представників, цього ніхто робити не збирався. на фіга вимазалися знову у какашках, дуралєї?
Відповісти
Якщо ми живемо в селі - то Мак не потрібен, якщо ж ми все-таки живемо в обласному центрі , то як без Маку? Чим Луцьк гірший за Рівне або Львів, дійсно треба рости !!!! А то скоро будемо в селі).
Відповісти
Я не розумию Вас Сусіде,Луцький та Обіжений)))крім вас е ще безліч лучан,не таких обмежених і знедолених!для них розвиток міста важливий,а не сквер де такі,як ви будете пити пиво і вічно обговорювати свое нікчемне життя и чиєсь успишне. Шкода вас!!!
Відповісти
Як то кажуть, на кожен товар свій покупець, знайдуться люди і в цей заклад. Діти коли їдуть зі школи на екскурсію у львів чи київ просять обов'язково завести їх в мак. І ще,нічого поганого в макдональдсі немає, просто укропи хочуть показати які вони "ділові", а Покровський сам робить більше для міста ніж "легетивні"
Відповісти
За видкриття)
Відповісти
Невже Мак це те, чого не вистачає Вам для повного щастя?
Відповісти
Ти сам тупіца коли вважаєш, що Макдональдс відіграє хоча б найменшу роль у кількості туристів в Луцьку. На сьогоднішній день у місті в два рази більше пропозицій громадського харчування ніж потрібно.
А відображення історії міста завжди буде цікавим, тільки звичайно не для недалеких людей.
І ще, не ведіться на маніпуляції крахоборів, про те, що у місті закрилась дорога для Макдональдса, це дурня.
Відповісти
Давайте їм ділянку на ДПЗ,депутати кажуть що там буде ринкам добре,хай йде туди Мак.
Відповісти
Багатохатченник а ти допоміг Безхатченку?
Відповісти
Господи, та хватить маніполювати, кому потрібен Ваш МакДоналдс, краще давайте забезпечувати розвиток міста і почніть зі Старого міста, а не зі свої дитячих забаганок ) А цей центр фасфудної їжі може зайти при умові що місто стане туристично привабливим або мільйонником, з такими позиціями як ви відстоюєте у міськраді, то розвиток міста ще довго доведеться чекати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні