Смерть породіллі на Волині: подробиці трагедії

5
5
Смерть породіллі на Волині: подробиці трагедії
Медики кажуть, що смерть 34-річної любомльчанки Юлії Оніщук настала через розрив селезінки. Однак рідні не розуміють, чому таке могло статися зі здоровою людиною.

Подробиці трагедії - у сюжеті каналу НТН.

Нагадаємо, 12 лютого жінка померла після важких пологів.

Юлії робили кесарів розтин, у неї була сильна кровотеча, але травму помітили лише за кілька днів. Рідні не розуміють, чому таке сталося зі здоровою людиною.

Ридина Онищуків-Гаврилюків із Любомля з болем розповідає про трагедію. 34-річна мама двох діток чекала на народження третьої донечки. Вагітність проходила тяжко, пологи почалися передчасно.

"Під час кесарського зашуміли, почали бігати, кричати. Адреналін, крові треба, було багато лікарів", - розповів чоловік померлої Олександр Оніщук.

Юлія народила донечку, утім у жінки не зупинялася кровотеча. Їй ставало дедалі гірше, перелили понад 10 літрів крові. Медики викликали лікарів з обласного центру. Після операції жінці стало легше.

"Перевели її в реанімаційне відділення. Вона вже приходила до тями, уже з трудом, але говорила", - каже чоловік.

Мама Юлії розповідає: у доньки двічі зупинялося серце. На третій день, попри запевнення лікарів, що жінці ліпше, вона померла.

"Як можна не спасти дитину в такий час? Це кесарське, не те, що родила вона. Робіть щось, а не вбивайте. Вони вбили!" - емоційно каже мама Валентина Гаврилюк.

Рідні не розуміють, чому таке сталося зі здоровою людиною.

"Уже другий раз приїхали з Луцька консультанти, почали робити ту операцію, виявили розрив селезінки", - розповідає батько Юлії Василь Гаврилюк.

Обурені діями лікарів містяни прийшли до Любомльського медичного об'єднання.

Наталія Степанюк розповіла: у цій лікарні у неї померла мама. "Вона тут лежала два тижні на збереженні, і їй казали спочатку, що кесарити, другий раз - не кесарити. Якби її прокесарили - може, б вона була здорова. І мали б зараз і маму, і братика. Але що, як їм потрібно було гроші в кишеню давати. Ми тих грошей не мали тоді".

Читати також: «Доки не дізнаюся правди, нікому не дам спокою», - чоловік волинянки, яка померла після пологів

Люди майже годину чекали на морозі, поки до них вийшло керівництво лікарні.

"Оперували, робили все, що можливо", - запевняє генеральний директор Любомльського медичного об'єднання Володимир Дибель.

За життя півмісячної Меланії борються лікарі у Луцьку, а 9-річна Анастасія та 5-річний Михаїл більше не зможуть побачити мами.

"Ми ще до цього часу не сказали меншому хлопчикові, що нема мами, бо не можемо сказати", - розповідає мама Юлії.

Родичі сподіваються, що хтось відповість за їхню втрату. Утім максимальне покарання за неналежне виконання професійних обов'язків - це два роки позбавлення волі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Співчуваю.Сили татові,перпіння.Бажаю добитися справедливості,а то ті тварі вже нічого не бояться.
Відповісти
А чому ж рідні не скажуть людям,що перед лікарнею було Дтп?і куди прийшовся удар у породіллі? І чому чолові не скащав цього лікарям?,і не викликав швидку у той же вечір?? Якби була правдива інформація в пеший вечір,Юля була б з нами.
Відповісти
А рідні і не скажуть!!! Вони будуть звинувачувати у всьому лікарів. Легше почуватися жертвою. Як правило, коли потерпілі обманюють лікарів - дають неправдиву інформацію - то страждають хворі. Це наука рідним покійної.
Відповісти
Співчуваю,тримайтесь
Відповісти
Побажаю тобі, щоб тобі завжди попадались тварі в лікарні, коли ти прийдеш туди по допомогу, бидло недовчене.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні