Волинська рада адвокатів заявила про порушення прав арештованого Лозовського

5
-2
Волинська рада адвокатів заявила про порушення прав арештованого Лозовського
Рада адвокатів Волині заявила, що затримання Павла Лозовського відбулося з значними порушенням законів України.

Про це адвокати написали в заяві, яку Рада адвокатів Волинської області оприлюднила у вівторок, 26 лютого.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 лютого адвокат у змові із своїм рідним братом – одним із керівників Волинського окружного адміністративного суду, одержав неправомірну вигоду в сумі 3600 доларів США за позитивне вирішення адміністративного позову. У приміщенні суду виявили частину хабара.

"23.02.2018 року о 14.26 год. в піцерії "Теревені", що знаходиться по вул.Лесі Українки у м. Луцьку, був затриманий адвокат Лозовський П.А. при обставинах, що,як вбачається з показань останнього в судовому засіданні 25.02.2018 року, носили явно провокативний характер", - повідомляють у Раді адвокатів Волині.

Колеги Лозовського зазначають, що рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання адвоката.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Затримання на хабарі волинського судді: колеги заявили про тиск прокуратури

"Того ж дня, приблизно о 15.00 год. мало місце незаконне проникнення в житло адвоката Лозовського П.А. невідомих осіб, які в подальшому виявилися працівниками правоохоронних органів. При цьому чинилися психологічний тиск та перешкоди в користуванні майном щодо дружини Лозовського П.А. - Лозовської В.В. Викликані Лозовською В.В. працівники поліції не відреагували на вказані порушення", -

Адвокати зазначають, що 23 лютого в житлі Павла Лозовського був проведений обшук, про який не повідомили раду адвокатів регіону, що є істотним порушенням гарантій адвокатської діяльності.

"24.02.2018 року о 17.05 год. з порушенням термінів, встановлених ч.2 ст.278 КПК України, адвокату Лозовському П.А. було вручене письмове повідомлення про підозру. При цьому письмове повідомлення було вручене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури, а не прокурором області як передбачено п.13 ч.1 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність, що є істотним порушенням прав адвоката та гарантій адвокатської діяльності", - зазначають у Раді адвокатів Волинської області

Нагадаємо, у Луцьку адвоката Павла Лозовського після засідання, де його відпустили, правоохоронці посадили в машину "на бляхах" і знову забрали.

"В порушення п.12 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання адвоката. Вважаємо, що повторне затримання адвоката Лозовського П.А. в залі суду після оголошення ухвали про його звільнення, є психологічним тиском на адвоката", - пишуть адвокати.

"З приводу цих порушень Радою адвокатів Волинської області направлено звернення в Генеральну прокуратуру України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Голові НААУ", - додали колеги Лозовського.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
90% адвокатів повинно сидіти в тюрмі!
Відповісти
Ала верди - 95% фіскалів мають бути там же...
Відповісти
Зрозуміла кругова порука шановних адвокатів, бо всі ходять по цьому лезу. Давайте ще зробимо майдан за чесноти хабарників ха-ха.
Відповісти
Ага,а брати хабарі це є норма закону,як дружно "завили" про порушення закону.
Відповісти
Як же задовбали отакі коментарі ви бачили , що бра?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні