--> Це матиме негативний вплив, – член виконкому про подорожчання реклами в Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Це матиме негативний вплив, – член виконкому про подорожчання реклами в Луцьку

4
8
Це матиме негативний вплив, – член виконкому про подорожчання реклами в Луцьку
Член виконкому Луцької міської ради Михайло Щур розповів, що не голосував за збільшення наполовину цін за розміщення зовнішньої реклами у місті, оскільки вважає, що подібне рішення негативно вплине на операторів рекламного ринку: деякі будуть змушені покинути цей ринок, окремі матимуть тривалі неплатежі.

Про це він розповів у коментарі виданню ВолиньPost.

Щур зауважив, що не голосував не лише за підняття ціни, а й навіть за включення «термінового» питання в порядок денний. Адже є питання регламенту, а проект рішення надійшов йому на пошту лише о 16:46 у день перед голосуванням.

«Цей проект рішення надійшов членам виконавчого комітету ввечері 20 числа, а вже 21-го вранці розглядалося… Я можу зрозуміти невідкладність питань, пов’язаних із долями дітей чи деяких інших питань. Я не бачу підстав невідкладності по цьому питанні», - сказав Щур.

Його не влаштовує практика «з учора-на сьогодні», адже, аби грунтовно ознайомитися із проектом і питанням, треба принаймні декілька днів.

Окрім того, посадовець звертає увагу на економічний бік зростання ціни. Адже у 2017 році на розміщення реклами діяла знижка – суб’єкти сплачували лише 65% від базового тарифу, тому з 1 березня платити будуть удвічі більше порівняно із попереднім роком.

«Зрозуміло, що для бізнесу, який здійснює свої послуги на ринку як оператор рекламних послуг, це є шокова терапія. Чи навіть терапією його можна буде назвати – важко сказати, але я боюся, що для представників цього бізнесу таке рішення матиме дуже негативний вплив – окремі оператори будуть змушені покинути цей ринок, окремі будуть мати тривалі неплатежі», - вважає Щур. Адже для великих операторів, які мають площини й у інших містах, це стане не таким великим ударом, бо вони зможуть компенсувати втрати.

«Коли говоримо про дрібних операторів чи суб’єктів господарювання, де рекламні послуги не є основним видом діяльності, в них виникнуть проблеми», - вважає член виконкому. Якщо йдеться, наприклад, про підприємства, які виробляють чи реалізовують продукцію у межах Луцька, у них фактично не лишається вибору. Таким чином, удару зазнають саме місцеві суб’єкти господарювання, які платять податки до місцевого бюджету.

Окрім того, у 1-му пункті рішення йдеться про період його дії з 1 березня 2018-го до 31 грудня цього ж року.

«Закінчується 2018 рік, і підняття на 49% само собою відходить в небуття – повертається до сьогоднішнього базового тарифу… Це що, для когось зачищаємо територію на ринку?» - зауважує Щур.

Водночас він не виключає можливості, що великі оператори навіть будуть оскаржувати рішення в суді. Зрештою, місто і міські підприємства на цьому не виграють.

Окрім того, Щур передбачає проблеми у власне міського комунального підприємства «Луцькреклама». Адже під час засідання виконкому він так і не почув, який розмір дебіторської заборгованості підприємства за 2 місяці 2018 року. Мовляв, із неофіційних джерел відомо, що її обсяг коливається від 550 до 900 тис грн.

Розрахування ж можливих 10 мільйонів гривень надходжень проводили на основі існуючих нині площ.

Читати також: Це підтверджує непрофесіоналізм влади, - Григоренко про підняття цін на рекламу

«Коли нам у пояснюючій записці пишуть, зверніть увагу - дуже гарно сформульовано – «при наявності рекламних конструкцій» – це якщо оператори не підуть з ринку. Друге припущення «при оплаті 100% за їх розміщення з врахуванням інфляції планується надходження 10 млн за рік». У нас немає 100% оплати по одній простій причині – ми даємо соціальну рекламу, ми даємо інформацію органів влади», - каже член виконкому.

Щур пояснив, що операторам вигідно розміщувати соціальну рекламу чи органів влади, бо тоді його звільняють від сплати за розміщення реклами, а це 1000-1200 грн за 1 білборд на місяць.

«Якщо розмістити соціальну рекламу – то не понесеш збитків на 1000-1200 грн. От і думайте, кому вигідно підняти ціну, аби підприємці чи суб’єкти господарювання, які є власниками рекламоносіїв, дуже хотіли б розміщувати інформацію органів влади і соцрекламу…. Комусь даємо замовлення на соціальну рекламу і звільняємо від оплати, комусь не даємо», - зауважив член виконкому.

Зрештою, він додав, що не чекав, що це рішення «пройде», тож, можливо, у його прийнятті є якась «прихована доцільність».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо я простий підприємець - скільки ж мені коштуватиме тепер реклама мого товару?????? Міська влада Ви заганяєте малий бізнес Луцька нижче плінтуса ((((( Одумайтеся...
Відповісти
А нафіга та реклама? Понароблювали підприємств, департаментів на плечі громади. Дармоїдів треба скорочувати!!!!
Відповісти
А шо рекламують? Різну фігню, прострочені товари? Я взагалі проти реклами, бо це обман
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-lyutij-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-kalendar-strizhok-na-sichen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-po-znakax-zodiaku-na-listopad-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/biodinamichnij-posivnij-kalendar-na-gruden-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-serpen-2017-roku-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні