--> У Луцьку значно підняли ціну за рекламу на бордах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку значно підняли ціну за рекламу на бордах

4
-3
У Луцьку значно підняли ціну за рекламу на бордах
У Луцьку підняли орендну плату за рекламу на бордах.

Луцькі оператори зовнішньої реклами забили на сполох. Кажуть, що міська рада зробила це без попередження та вже вдруге з початку цього року підняла тариф, - пише Перший.

За словами голови Асоціації рекламістів Волині Сергія Ковальчука, з 1 січня тариф за тимчасове користування місцями, де можна розмістити рекламу зріс на 77 %. Згідно рішення виконкому з 1 березня зросте ще на 49 %.

«Для бізнесу це означає крах. Нам доведеться піднімати ціни на рекламу пропорційно на стільки, на скільки її підняла міська рада, але для бажаючих розмістити рекламу на бордах – це дорого. 30 % клієнтів вже відмовилися працювати з нами вже у січні після попереднього підняття тарифу», – розповів Сергій Ковальчук, який працює в компанії «Бренд борд».

ВІД РЕКЛАМИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ ВЕЛИКІ КОМПАНІЇ

За словами рекламіста, від реклами на бордах відмовляються навіть великі компанії.

«Відмовляються навіть великі компанії, які проводять аналітику, наприклад «Нова лінія», Vodafonе. Маленькі фірми просто не можуть потягнути оренду бордів. Щоб конструкції не пустували, наразі ми здаємо їх по собівартості, – краще вже так, аніж нічого», – поскаржився чоловік.

За його словами, згідно рішення виконкому, з 1 березня для операторів зовнішньої реклами, які орендують місце розташування рекламних засобів у міської ради, найдешевшими є віддалені від центру міста конструкції – вони вартують від 3 тисяч гривень на місяць. Найдорожча конструкція, яку орендує в міста компанія «Бренд борд», вартує 5460 гривень.

«Все робилося для того, щоб нанести удар… Це рішення або політичне, або рейдерське», - вважає Сергій Ковальчук.

ЦІНИ - ОДНІ З ДОРОЖЧИХ НА ЗАХОДІ

«Львів – місто мільйонник, там теж високі ціни, але якщо говорити про вартість бордів в центральній частині Луцька, то ми вже давно випередили Львів. Одна площина у Львові вартує 2,5 тисячі гривень. У Луцьку на вулицях Набережна, Глушець – 5400.

У Рівному на окраїнах міста двосторонні щити – 800 гривень, центральна зона – 1500 гривень. У Тернополі ціни ще ніч, ніж у Рівному», – наголошує Сергій Ковальчук.

Представник рекламної компанії «Міст медіа» Віталій Самчук називає суттєве підняття тарифів на рекламу тиском на бізнес.

«За словами начальника відділу підприємництва пані Рибай, ми продаємо бори за 6500 гривень. Це неправда. Середня ціна за борд у 2017 році від 2100 до 2500 гривень.

У мене є трьохсторонній щит на Ковельській, за який після підняття тарифу, буду платити 7400 гривень оренди для міської ради. Хто готовий у мене за такі гроші купувати рекламу? Невже ринок такий насичений і економіка в країні розвивається на стільки?», – обурюється Віталій Самчук.

Оператори зовнішньої реклами кажуть, що перед підняттям тарифу не проводилося жодних регуляторних процедур, ніякого оприлюднення чи обговорення, мовляв, «все робилося тишком, а проект рішення був складений за день до засідання виконавчого комітету Луцької міської ради».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці що підняли а в ідеалі їх взагалі прибрати . Щоб когось не задушило .
Відповісти
Всі борди на метал! тоже бізнес наклейки ліпити а потім вітер ті парашюти по місту носить
Відповісти
А навіщо вони біля дороги коли шофер має за рухом слідкувати, а не рекламу спостерігати!!!!!!!
Відповісти
Зае.....ла реклама як не на телебаченні так на бордах!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні