--> Батькам луцьких школярів показали «дошку майбутнього». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батькам луцьких школярів показали «дошку майбутнього». ФОТО

0
-4
Батькам луцьких школярів показали «дошку майбутнього». ФОТО
Педагоги та голови піклувальних рад шкіл міста Луцька хочуть аби учні навчалися за допомогою мультибордів – інтерактивних пристроїв, які дозволяють на власні очі побачити усе те, про що досі учні могли лише прочитати у підручниках.

У вівторок, 20 лютого, команда Громадянського руху «СВІДОМІ» організувала презентацію функціональних особливостей інтерактивної панелі.

На зустріч прийшли голови та представники піклувальних рад
загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій, навчально-виховних комплексів, навчально реабілітаційних центрів та ліцеїв, які хочуть, аби їх діти отримали найкращу освіту.

Нагадаємо, що інтерактивна дошка вже є у одній зі шкіл Луцька. Подарунок учням Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Луцької міської ради зробив депутат Андрій Покровський, а відтак школярі та викладачі навчального закладу уже користуються новим обладнанням.

«Андрій Володимирович (Андрій Покровський, ред.) перший MultiBoard купив за власні кошти. Таким кроком він намагається дати старт позитивним змінам", – зауважив ще під час презентації мультиборду співзасновник ГР «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Варто зазначити, що ідея встановити мультиборд у школах Луцька належить депутату Луцької міської ради, засновнику Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрію Покровському. Вивчивши досвід Чернівців та відвідавши львівські школи, команда «СВІДОМИХ» вирішила, що цей сучасний прилад повинен бути у кожній школі міста Луцька.

Зі слів співзасновника громадянського руху Павла Павлюка, наявність сучасного приладу у навчальних закладах не лише дозволить учням навчатись з допомогою якісного обладнання, а й виведе луцьку освіту на передові позиції.

«Мультиборд – це третє покоління демостраційних матеріалів. Ми всі пам’ятаємо плакати, мультимедійні дошки, але перевага мультиборду заключається у його мобільності. Його можна переносити, він забезпечує охоплення всього навчального процесу. Словом, це вимога 21-го століття», - зазначив Павло Павлюк.

Директор школи №1 Андрій Киця відзначив, що обладнання значно полегшує як роботу вчителя, так і сприймання матеріалу учнем.

«Це дуже корисна річ в освітньому процесі. За допомогою неї ми можемо побачити і навіть відчути те, що до цього читали лише в книжках. Панель можна використовувати на різних уроках, починаючи від початкової школи, закінчуючи математикою, географією тощо. Раніше вчителі витрачали багато часу на підготовку, тепер це робиться набагато швидше і ефективніше», - зазначив директор школи.

Під час заходу батьки мали можливість ознайомитись з функціональними особливостями мультиборду та особисто перевірити, як працює прилад.

Голова піклувальної ради реабілітаційного центру для дітей інвалідів Наталія каже, що ініціативу Андрія Покровського підтримують як батьки, так і педагогічний склад навчального закладу.

«Було б чудово, аби у нашій школі був такий мультиборд. Дивлячись на картинку, діти краще сприйматимуть інформацію. Крім того, цей прилад забезпечить рух зображення, в результаті чого наші діти зможуть краще засвоїти матеріал», - каже пані Наталія.

Цікаво й те, що пристрій оснащено стійким до ударів дисплеєм з вбудованим комп'ютером, в який інтегровано спеціальні навчальні програми. Це дозволяє вивчати складні механізми у 3-D проекції.

Співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Павло Павлюк каже, що це дозволяє учневі краще структурувати отриманні знання та використовувати їх згодом у повсякденному житті.

Після зустрічі голови та представники піклувальних рад написали лист-звернення до міської ради з проханням внести зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки та підтримати запропонований Андієм Покровським проект рішення.

До слова, вже 27 лютого представники Громадянського Руху «СВІДОМІ» організують презентацію функціональних особливостей інтерактивної панелі для усіх директорів загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій, ліцеїв та інтернатів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні