--> На Волині створять новий національний парк | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині створять новий національний парк

0
0
На Волині створять новий національний парк
На території трьох районів Волині з’явиться національний парк «Західне Побужжя».

Його планують створити на заплавах річок Західний Буг та Луга в межах трьох районів: Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського, – пише Волинь UA.

Площа майбутнього парку становитиме 17423,4 га.

Національний природний парк створюють з метою проведення регулярної науково-просвітницької, культурно-виховної та науково-дослідної роботи. Для цього у структурі парку будуть створені спеціальні підрозділи, які укомплектують кваліфікованими фахівцями. Це сприятиме підвищенню загального рівня культури в регіоні.

Науковці різних спеціальностей будуть проводити екологічний моніторинг, слідкуватимуть за станом природних комплексів і популяціями рідкісних видів рослин і тварин, на підставі чого будуть розроблені спеціальні програми покращення екологічного стану території та прилеглих до неї ландшафтів.

На території майбутнього парку виявлено 25 видів рослин, які занесені до Червоної книги України, 4 – до європейського червоного списку, 53 види занесені до списку, що підлягають особливій охороні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні