--> Реаліті на фермі: стрижені вівці, приз і майже демарш Твердохліб на шоу 1+1. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Реаліті на фермі: стрижені вівці, приз і майже демарш Твердохліб на шоу 1+1. ФОТО. ВІДЕО

2
-3
Реаліті на фермі: стрижені вівці, приз і майже демарш Твердохліб на шоу 1+1. ФОТО. ВІДЕО
У неділю, 18 лютого, вийшов в ефір третій випуск соціального бізнесово-розважального проекту «Громада на мільйон». У кожному випуску кожна з п’яти громад-учасників виконує завдання і наближається до головного призу – одного мільйона гривень.

У четвертому проекті за Княгининівську громаду боролися голова громади Олена Твердохліб та фермер Олександр Джус. Олександр Джус всього 7 місяців фермерує. Ставку зробив на тваринництво, зокрема, на розведення овець.



ТУРНЕ У ДРОГОБИЦЬКИЙ РАЙОН І ВЕЧЕРЯ З ПОСЛОМ

Представники громад поїхали у найпотужніше господарство з вирощування овець у Східній Європі “Мерінос - Захід”, що в Дрогобицькому районі Львівської області. Власник - Дмитро Огньов.

У його господарстві 3,5 тисячі племінних овець. Підприємство не займається експортом продукції, працює на внутрішній ринок. Дмитро запросив фермерів та голів громад до себе на ферму. Учасників поселили у дім для гостей просто на фермі. І влаштували їм справжнє ектремальне реаліті-шоу.

Найперше вони взяли участь у вечері в ресторані. Вечеряти судилося із послом Австрії в Україні Герміною Поппелер, яка повідомила, що спеціальним призом для переможця четвертого етапу буде поїздка до Австрії.

- Мені дуже сподобалося, коли посол Австрії говорила українською мовою. Я знаю, що іноземці вміють знайти оцю тонку струну, вони знають, що українцям дуже приємно чути свою мову, - зауважила Олена Твердохліб.



КРИЖАНИЙ ДУШ, ФАРБОВАНІ ВІВЦІ І СТРИЖКА НА ШВИДКІСТЬ

Підняли учасників рано-вранці, змусили вдягнути купальники і плавки.

Олена Твердохліб не вдягнулася в купальник, бо “їхала на ферму, а не в Туреччину”. На представників громад чекало обливання холодною водою на снігу. Натомість Олександр Джус від крижаного душу не відмовився.



Згодом разом із Дмитром Огньовим учасники потрапили на ферму, де розводять племінних овець. Власник підприємства озповів про породу овець, яку вирощує. Тій громаді, яка побудує найкращу кошару в своїй ОТГ, Огньов пообіцяв подарувати овець. Часу на все - тиждень.

- Ферма мене дуже вразила. Я таких ще не бачив, - зазначив Олександр Джус.

Учасники отримали завдання: постелити вівцям солому, помити поїлки, розділити овець у різні загони (вівці були фарбовані у різні барви, відповідно до кольору комбінезонів). У першому завданні команда Новопсковської громади перемогла княгининівців, а загалом найшвидшими стали представники Буської ОТГ. Княгининівці стали третіми.



Черговим випробуванням для громад стало завдання постригти овець. За 30 хвилин треба було привести в порядок якнайбільшу кількість тварин.

Хоч Олександр, який розводить овець, робив це не вперше, все ж першим тут йому стати теж не судилося. Він зробив роботу непогано, зістриг найбільше вовни але все ж - з помилками, відзначив Дмитро Огньов.

- Стрижку не можу собі простити і все. В мене це мало вийти краще всіх. Ну, так воно вийшло. Вівця тверда попала, - пояснив Олександр в ефірі 1+1.



НЕПРИЄМНИЙ ІНЦИДЕНТ: КНЯГИНИНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОСТАВИЛИ УЛЬТИМАТУМ

Останнім завданням четвертого етапу проекту стала бізнес-задача. Учасники повинні були вирахувати, скільки треба постригти овець, щоб виготовити 4 ліжники вагою по 4 кілограми.

Однак вже напочатку виконання цього завдання Олена Твердохліб заявила, що змушена залишити Олександра відстоювати інтереси громади, а сама має поїхати, бо наступного дня треба термінову на роботу. Мовляв, вона потрібна громаді.

На що Дмитро Огньов відреагував дуже негативно. Мовляв, якщо голова Княгининівської громади хоче їхати - хай їде, але тоді громада вибуває з проекту.

- Ми вибуваємо з проекта, якщо я зараз поїду? - здивувалася Олена Твердохліб. - Це не командна гра, це - шоу.

- Ми нікого не тримаємо в проекті, але якщо голова ОТГ має піти з проекту, він бере на себе відповідальність за наслідки, - зауважив Огньов.

Олена Твердохліб лишилася. Однак навіть це не допомогло виолинянам вирішити бізнес-задачу швидше за інших. Перемогла Новопсковська ОТГ.





“ЦЕ КРУТІШЕ, НІЖ ПОЇЗДКА В АВСТРІЮ”, - ОЛЕКСАНДР ДЖУС

Однак основними претендентами на спеціальний приз - поїздку до Австрії, щоб побачити, як фермерують там, стали волинянин Олександр Джус та Василь Стефурак з Печеніжинської ОТГ.

Інтрига. Учасники роблять ставку на Олександра, але приз дістається Василеві.

За мить Дмитро Огньов зізнається: хоче відзначити й Княгининівську ОТГ, зокрема має приз і для Олександр Джуса.

Фермеру з Волині дісталася в дарунок унікальна можливість стажування на підприємстві Дмитра Огньова. Що для нього - неабиякий шанс у розвитку власної справи, адже він теж пробує розводити вівці.

- Хочу відмітити Сашка, в якого горіли очі, в нього була дуже позитивна енергетика. І це було дуже видно. Він був одним із тих фермерів, хто найбільше хотів здобути приз, - наголосив Дмитро Огньов.

- Це для мене ще крутіша пропозиція, ніж поїхати в Австрію, - сказав Олександр.

Згодом Дмитро Огньов має приїхати у кожну з громад і перевірити, яку кошару там збудували, щоби визначитися, кому подарує 30 овець...



Довідково: 

Соціальний бізнесово-розважальний проект «Громада на мільйон» створено спільно з програмою підтримки децентралізації  в Україні Агентства США з міжнародного розвитку   “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE). 

У реаліті 5 з 665 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) змагаються за 1 мільйон гривень від фонду WHISEF, які зможуть використати на власний розвиток. У кожному випуску громади-учасники отримують завдання від ведучих та інвесторів Ірини Озимок і Дмитра Огньова, за виконання яких отримують віртуальні кошти та наближаються до головного призу.

У проекті «Громада на мільйон» телеглядачі можуть побачити, які можливості відкриває процес децентралізації для жителів кожного регіону, та як завдяки незначній сумі грошей прості українці можуть творити великі зміни.

У проекті беруть участь п’ять громад: Бузька (Миколаївська область), Печеніжинська (Івано-Франківська область) Скала-Подільська (Тернопільська область), Новопсковська (Луганська область) та Княгининівська (Волинська область) 

У кожному випуску кожна з п’яти громад-учасників отримує завдання від ведучих та інвесторів Ірини Озимок і Дмитра Огньова, за виконання яких отримують віртуальні кошти та наближаються до головного призу.


Читати також: Коники і брязкальця з Волині зробили фурор на шоу «1+1». ФОТО. ВІДЕО


Читати також: Нова зачіска і книга для тьоті Галі: у Княгининку втілили в життя мрію місцевої поетеси
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не демарш, а маразм.
Відповісти
От щиро рада за Сашка. Знаю його давно, бойовий хлопака і все йому вдасться. Молодець! А Твердохліб менше понтів, соромно за неі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні