Нова зачіска і книга для тьоті Галі: у Княгининку втілили в життя мрію місцевої поетеси

0
8
Нова зачіска і книга для тьоті Галі: у Княгининку втілили в життя мрію місцевої поетеси
Мешканці сіл Княгининівської громади в рамках проекту “Громада на мільйон” зібрали гроші для місцевої поетеси Галини Терлецької для видання її збірки творів. На решту зібраних коштів жінці влаштували перевтілення у перукарні.

У неділю 4 вийшов в ефір другий випуск соціального бізнесово-розважального проекту «Громада на мільйон». У кожному випуску кожна з п’яти громад-учасників виконує завдання і наближається до головного призу – одного мільйона гривень.

На другому етапі громади отримали нове завдання: мусили за 48 годин реалізувати соціальну ініціативу та здійснити чиюсь мрію.

Княгининівська громада вирішила втілити в життя мрію місцевої поетеси Галини Терлецької: видати збірку її творів.



ХТО ВОНА – АВТОРКА СІЛЬСЬКИХ ГІМНІВ?

Галина Терлецька – 65-літня жінка, яка мешкає у селі Княгининок (колишні Маяки) Луцького району. Пише вірші, пісні. Авторка гімнів сіл Брище, Милуш, Сирників. Колись давно видала збірку віршів для дітей “Маринка і хмаринка”.

«А першу пісню, яку я написала після великого болю – це пісня «Материнська сповідь». Це гімн матері, яка не відбулася” – розповіла Галина Терлецька.

У поетеси 13 років тому помер чоловік, і відтоді вона живе одиначкою. Діти мешкають окремо, і не дуже розуміють матір.

“Чоловіка поховала, діти спілкуються зі мною рідко... Дочка з сином живуть окремо, і не розуміють моєї творчості”.

Якось у селі у будинку культури організували творчий вечір Галини Терлецької. Запрошували її дітей, але ніхто не прийшов.

«Але прийде пора, і вони мене зрозуміють» - каже жінка.

ЗБІРКА ВІРШІВ ПЛЮС ЖІНОЧИЙ ДЕНЬ ПЕРЕВТІЛЕННЯ

Учасники проекту з Княгининка вирішили поставити скриньки у магазинах на території громади. І таким чином за день зібрали 19 тисяч 42 гривні.

Паралельно домовилися з Волинською обласною друкарнею, аби та дала сертифікат, який гарантував би підготовку і видання збірки.

«Хто тисячу дав, хто 400 грн. Навіть по гривні люди кидали» - каже директора Центру культури Вікторія Мельничук.

На залишок від зібраних коштів Галині Терлецькій вирішили влаштувати жіночий день перевтілення, подарувавши послуги перукарні.

“За 65 років я перший раз у перукарні” – зізналася жінка.

“То я? Та вроді би я!” – дивувалася вона після того, як побачила себе у дзеркалі.

Після того жінка відвідала дитячий садочок, аби прочитати свої вірші дітям. “Коли я читаю для дітей – я уявляю, що спілкуюся зі своїми дітьми” – казала Галина Терлецька.

Наприкінці програми жінці вручили сертифікат на 15 тисяч гривень на послуги Волинської обласної друкарні.

Довідково:

Соціальний бізнесово-розважальний проект «Громада на мільйон» створено спільно з програмою підтримки децентралізації  в Україні Агентства США з міжнародного розвитку   “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE). 

У реаліті 5 з 665 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) змагаються за 1 мільйон гривень від фонду WHISEF, які зможуть використати на власний розвиток. У кожному випуску громади-учасники отримують завдання від ведучих та інвесторів Ірини Озимок і Дмитра Огньова, за виконання яких отримують віртуальні кошти та наближаються до головного призу.

У проекті «Громада на мільйон» телеглядачі можуть побачити, які можливості відкриває процес децентралізації для жителів кожного регіону, та як завдяки незначній сумі грошей прості українці можуть творити великі зміни.

У проекті беруть участь п’ять громад: Бузька (Миколаївська область), Печеніжинська (Івано-Франківська область) Скала-Подільська (Тернопільська область), Новопсковська (Луганська область) та Княгининівська (Волинська область)

У кожному випуску кожна з п’яти громад-учасників отримує завдання від ведучих та інвесторів Ірини Озимок і Дмитра Огньова, за виконання яких отримують віртуальні кошти та наближаються до головного призу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні