Працівник луцького «політеху» крав і продавав за біткоїни персональні дані

5
1
Працівник луцького «політеху» крав і продавав за біткоїни персональні дані
Працівник Луцького національного технічного університету викрадав персональні дані і продавав їх за криптовалюту.

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції України.

Нагадаємо, про обшуки у виші заявив ректор Петро Савчук під час сесії Волинської обласної ради.

Згодом він пояснював, що технічна база у виші не надто потужна, однак є "талановиті працівники", які могли б займатись добуванням криптовалюти.

Під час обшуків в університеті знайшли апаратуру для "вирощування" біткоїнів.

Як зазначають у кіберполіції, у березні 2017 року за матеріалами зібраними працівниками кіберполіції, слідчі Луцького відділу поліції Волині розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Згодом встановили причетність одного з працівників університету. За допомогою шкідливого програмного забезпечення він викрадав персональні дані та продавав їх за біткоїни.

Особисту потужну комп’ютерну техніку, яка містить в собі відеокарти з великими об’ємами пам’яті, працівник навчального закладу зберігав та використовував в університеті.

Приміщення декількох кабінетів, майно (системи кондиціонування та охолодження техніки), електроенергію та можливості доступу до мережі Інтернет, які перебувають у власності державного закладу, він використовував для роботи так званої «майнінгової ферми». У такий спосіб він намагався уникнути сплати комунальних платежів та інших витрат власного рахунку.

Проводяться подальші слідчі дії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То ж Савчук клявся-божився, що в нього у закладі такого бути не може :) Може у долі був?
Відповісти
Щось я не вірю, що це було без згоди Петьки Петьковича. Там досить потужна ферма і дорога. Не думаю що якийсь собі адмін зміг стільки карт купити. Думаю Петька спонсор цього дійства
Відповісти
Ну й голова! А скільки дадуть?
Відповісти
Все залежить від того, скільки дасть він.
Відповісти
Викрадання персональних даних та видобування криптовалюти не маю нічого спільного. Реформи пройшли а менти як були МЕНТАМИ так ними і залишились. Просто мізків не вистачає щоб заробити на таку ферму от вирішили віджати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні