У луцькому виші знайшли апаратуру для «вирощування» біткоїнів

3
6
У луцькому виші знайшли апаратуру для «вирощування» біткоїнів
У Луцькому національному технічному університеті вилучили комп'ютерну техніку, яка ймовірно використовувалась для добування криптовалюти.

Обшуки у виші провели у четвер, 8 лютого, - повідомили в прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, про обшуки у виші заявив ректор Петро Савчук під час сесії Волинської обласної ради.

Згодом він пояснював, що технічна база у виші не надто потужна, однак є "талановиті працівники", які могли б займатись добуванням криптовалюти.

Працівники луцького відділу поліції та Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України провели обшук у приміщенні ЛНТУ.

Обшук відбувся в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж).

Під час обшуку виявили і вилучили комп’ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке ймовірно використовувалося для майнингу криптовалюти.

Триває досудове розслідування. Перевіряється причетність одного з працівників вузу до несанкціонованого втручання в роботу його електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

За місцем проживання працівника також проведено обшук, у ході якого вилучено комп’ютерну техніку.
Теги: лнту, обшуки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мда, цікаво з чого там можна зібрати ферму, коли техніка ще 2000-х років...
Відповісти
В Кримінальному кодексі навіть і близько немає статті, яка б встановлювала відповідальність за подібні речі. Ст. 361 тут не стояла. Порушили справу, вилучили майно і .... почалися заробітки для трударів в погонах : комп повернути - плати, справу закрити - багато плати.
Відповісти
Суть в тому, що використовуються державні ресурси (компи та електрика) для особисого збагачення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні