«Закон не забороняє видобувати криптовалюту», - луцький блогер

3
5
«Закон не забороняє видобувати криптовалюту», - луцький блогер
В українському законодавстві немає заборони видобування криптовалюти. Тому обшуки у луцькому виші могли відбутись через крадіжку електроенергії, а не власне «вирощування» біткоїнів.

Про це у коментарі «Волинь24» розповів луцький фотограф та блогер, який займається продажем криптовалюти Дмитро Лопатін.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, в Луцькому національному технічному університеті вилучили комп'ютерну техніку, яка ймовірно використовувалась для добування криптовалюти.

Блогер зазначив, що кримінальну справу відкрили не за тією статтеюЮ мовляв «ліплять, що попало».

«Згідно тієї статті, що їм «шиють», я не знайшов відповідності стосовно майнінга. Майнінг - це, по суті, обчислення математичного коду, який не має жодного відношення до несанкціонованого збуту інформації, який зазначений у статті закону».

Він пояснює, що під час майнінгу з мережею інтернет йде обмін тільки тією інформацією, що стосується самого майнінгу.

«Пришиття цієї статті говорить лише про відсутність регулятивної бази у державі. Тому ліплять що попаде», - коментує блогер.

Однак, на його думку, притягнути до відповідальності «хакерів» можуть за те, що використовували майно вишу для власного збагачення.

«Вони просто використовували обладнання університету, заради власного збагачення, через що й відкрили кримінальне впровадження», - коментує Дмитро Лопатін.

Крім того він зазначає, що добування криптовалюти вимагає використання великої кількості електроенергії. А використовувати потужність державної електроенергії – це теж правопорушення.

«Якщо вони використовували державну електроенергію, то , безсумнівно, це можна трактувати, як правопорушення», - додав блогер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блогерофотографічний майнер?
Відповісти
Амфетамінщик кончений обізвався
Відповісти
Діма, краще не кажи нічого, бо й до тебе прийдуть!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні