Кіберполіція обшукувала луцький політех через «витік» інформації. ФОТО

2
-6
Кіберполіція обшукувала луцький політех через «витік» інформації. ФОТО
В поліції підозрюють, що комп’ютери Луцького національного технічного університету використовували для незаконної передачі інформації.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів начальник луцького міського відділу поліції ГУНП У Волинській області Олег Кічук.

Нагадаємо, ректор луцького політеху Петро Савчук на сесії Волинської обласної ради у четвер, 8 лютого, заявив, що у вузі відбуваються обшуки. З його слів, головний корпус вишу обшукували через «біткоїни».

Згодом з’ясувалось, що університет обшукували працівники кіберполіції. Вони перевіряли комп’ютерну техніку ЛНТУ.

Зауважимо, постанову про обшуки суд виніс на клопотання слідчого луцького відділку поліції.

Керівник луцьких поліцейських Олег Кічук пояснив, що обшуки проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж).

Стаття передбачає несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації.

Наразі обшуки тривають. Керівництво вишу та працівники кіберполіції ситуацію не коментують.

Проте згодом ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів журналістам - на його думку у виші є талановиті працівники, які могли б «вирощувати» криптовалюту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вперше поліцаю личко не замалювали.... Значть все це лобуда....
Відповісти
На час публікації це був невідомий у формі поліції, який з погрозами накинувся на нашу знімальну групу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні