Якщо будуть зауваження, ми змінимо проект, - луцький архітектор про реконструкцію парку 900-річчя

0
5
Якщо будуть зауваження, ми змінимо проект, - луцький архітектор про реконструкцію парку 900-річчя
Дев’ять молодих архітекторів платформи «Ariva Urban» розробила нову концепцію реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.

Згідно з проектом, у парку облаштують пішохідні і велошляхи без бруківки і асфальту, натомість із гравійним покриттям. Реконструюють шість містків через Сапалаївку і створять п’ять нових. У парку створять три зони для дітей різного віку, каскадний амфітеатр для роботи та відпочинку, два громадські туалети, альпійський луг, спортивна зона з майданчиком для кросфіту, зона для подій, зокрема, конференцій.

Окрім того, з’являться у зеленій зоні екстрим-парк, три майданчики для вигулу і тренування собак, скеледром, громадський пляж.

Очільник платформи «Ariva Urban» Роман Литвин відповів на декілька гострих питань щодо нового проекту парку імені 900-річчя Луцька.


– Раніше проект презентував київських архітектор, однак його "забракували". Вам запропонували співпрацю чи ви взяли ініціативу у свої руки?

– Це була виключно наша ініціатива.

– Чому розробили проект безоплатно?

– Концепцію реконструкції парку розробили безкоштовно, бо в нас її не замовляли. Концепцію виготовили в терміни, оголошені міською радою для подачі звернень, пропозицій та зауважень.

– Досвід яких міст узяли за основу проекту?

– Ми уважно та детально аналізували ситуацію саме цього парку та Луцька в цілому. Опирались на глобальну світову практику та тенденції розвитку міського середовища.

– Точилися дискусії, що парк дуже насичений функціональними зонами. Щось змінювати будете?

– Ми зараз працюємо в режимі обговорення з жителями міста (відкрили сайт park900.lutsk.ua з контактною формою для звернень) та профільними колами і, можливо, будемо переглядати попередні рішення, якщо матимемо відповідні обгрунтування.

– Як так вийшло, що раніше парк був 18,7 гектара, а після розробки концепції став 20?

– Під час аналізу міських карт ми виявили можливість залучити до парку незадіяні території, які мають рекреаційний потенціал, а саме прибережну зону вниз по течії.

– На розробці концепції робота закінчилася чи все ж слідкуватимете за подальшим розвитком подій?

– Ми плануємо повністю розробляти проектну документацію в ролі генпроектувальника та супроводжувати весь процес реалізації проекту.

– Над якими проектами працюєте нині чи плануєте у майбутньому?

– Ми займаємось комплексним архітектурним проектуванням, що включає в себе проекти як приватного, так і громадсько-соціального характеру. На сьогодні маємо ряд проектів різних напрямків, але «Парк 900» матиме високий пріоритет.

– Лучани дорікали, що ваш проект не виставили на громадське обговорення. Ви за те, аби його все ж обговорили з громадою? Чи такі проекти мають затверджувати лише в колі спеціалістів?

– Дорікання про відсутність обговорення – точкові та некоректні. Наша концепція автоматично обговорюється з громадськістю, бо вона є результатом громадських обговорень. Ми створили всі засоби, щоб люди, у яких є ініціатива до обговорення, мали можливість донести до нас свої думки. Люди нам пишуть, телефонують, і ми всім відповідаємо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні