Це має бути зелена зона, а не спортивно-розважальний комплекс, - Моклиця про парк 900-річчя Луцька

1
2
Це має бути зелена зона, а не спортивно-розважальний комплекс, - Моклиця про парк 900-річчя Луцька
Експерт Волинського центру розвитку урядування Юрій Моклиця вважає, що нова концепція реконструкції парку 900-річчя Луцька надто насичена функціональними зонами.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

«Мені здається, що для такого невеликого за площею парку імені 900-річчя у проекті надто велика концентрація функціональних зон. Цей парк, на противагу центральному, є зеленою зоною місцевого значення. Тобто він створений для людей, які живуть у цьому районі і хочуть просто вийти зі своїх будинків, відпочити, подихати повітрям», - зауважив Юрій Моклиця.

За його словами, у лучан забирають можливість просто відпочити, створюючи різноманітні майданчики для розваг і розриваючи парк на частини. Така ідея буде доцільнішою у Центральному парку культури і відпочинку, переконаний Моклиця.

«З іншого боку мені імпонує підхід, бо тут сучасне проектування, сучасні ідеї та матеріали. Я розумію, що фізично у розробників було мало часу, адже такі проекти створюються не за місяць. Тут є поле для доопрацювань і критики», - сказав експерт Волинського ЦРУ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яким буде парк імені 900-річчя Луцька після реконструкції. ФОТО

Він наголосив, що концепція все ж має декларувати буде це парк місцевого значення або черговий спортивно-розважальний комплекс.

Юрій Моклиця зазначив, що у Жешуві є подібна зелена зона з амфітеатром, різноманітними розважальними зонами, проте вона знаходиться на окраїні міста, де заново облаштовують інфраструктуру.

«Багатьма такими ж елементами хочуть наповнити парк 900-річчя. Я вважаю, що цей парк має бути для людей, які там живуть і будуть там відпочивати. Майданчик для кросфіту, альпінпарк, майданчик для велотріалу – зайві речі. Їх можна робити у Центральному парку», - зазначив експерт.

Він додав, що розробники проекту реконструкції парку 900-річчя Луцька погодилися провести тематичні зустрічі зі спортсменами, представниками громадських організацій, аби вирішити, які функціональні зони потрібні у зеленій зоні, а які – ні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
залиште парк в спокої! збережіть зелену зону міста! Не РУЙНУЙТЕ екосистему!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні