Провели в останню путь космонавта Леоніда Каденюка

0
-1
Провели в останню путь космонавта Леоніда Каденюка
На Байковому цвинтарі у столиці поховали першого українського космонавта Леоніда Каденюка. Попрощатися з ним прийшло чимало людей – від простих киян до екс-президентів.

Церемонія прощання відбулася в клубі Кабміну, - повідомляє 5 канал.

"Ми були у Верховній Раді. Разом зустрічалися, дружили. Ми втратили надзвичайну людину, взірець українця", – каже учасник траурної церемонії Георгій Довганчин.

"Політ триває, і герої залишають нас. Це велика втрата для України. Він просував задачі льотної підготовки і космічної галузі України", – каже командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов.

Усі, хто знав Каденюка, як один повторюють: перший космонавт був надзвичайно відкритим. Попри всесвітню славу, був скромним, а ще – мав енциклопедичні знання.

"Це неймовірно скромна людина. Неймовірних людських якостей. Він не збирав собі скарбів на Землі і допомагав усім, кому міг. Справді, це була людина планетарного масштабу", – згадує сусід Леоніда Каденюка, міністр екології 2002-2003 роках Василь Шевчук.

Розповідаючи про Каденюка, його сусіди не можуть стримати сліз. Кажуть, він був людиною великої душі.

"Він щоранку бігав. Це всі вже знають, проте мало хто знає, що кожен ранок він там зустрічав ворон. Брав із собою шматок сиру та приносив цим воронам", – розповідає Василь Шевчук.

Попрощатися з першим українським космонавтом прийшли також науковці, артисти, художники, чиновники, міністри, мери та три попередні президенти України.

"Перший раз, коли в космосі прозвучав Гімн України, причому двічі – це була робота космонавта Каденюка. Коли в космосі перший раз з'явився український прапор – це робота Леоніда Каденюка була", – зазначає президент України у 2005–2010 роках Віктор Ющенко.

"Це не просто герой, не просто формально – зірка. Він – герой по суті", – наголошує президент України у 1991–1994 роках Леонід Кравчук.

"Абсолютно не відчувалося, що він хвилюється, що йому летіти треба в космос, що це надзвичайна подія для нього. Це дуже сильна людина була", – каже президент України у 1994–2005 роках Леонід Кучма.

Після церемонії прощання у клубі Кабміну Леоніда Каденюка провели в останню путь. Поховали космонавта серед інших видатних українців – на Байковому кладовищі.

Нагадаємо, Леонід Каденюк помер 31 січня на 68-му році життя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні