Палиця розкритикував нинішню владу Луцька

8
-7
Палиця розкритикував нинішню владу Луцька
«Перед тим, як щось робити, треба мати, як мінімум, ескізний проект того, що має бути», – порадив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця нинішній владній команді Луцька, яка представлена здебільшого його однопартійцями з «УКРОПу».

Водночас він розкритикував дії Луцької міської ради, мовляв, поділили двори, хто які на себе вибив, яку фірму хто привів, і роблять. «Що вони роблять, як вони роблять, стоїть вода, не стоїть вода після дощу – це неправильно», – вважає Ігор Палиця.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю за підсумками 2017 року, яке записували під час останніх відвідин Палицею Луцька 20 грудня.

Інтерв’ю вийшло в ефір на підконтрольному голові облради телеканалі «Аверс» напередодні Нового року.

ВІДЕО: з 39.57 до 41.12.



Ведуча запитала Палицю:

– Ви повертаєтеся до міста Луцька. Упродовж цього року місто змінилося для вас? От, власне, ви зустрічаєте місто з новими дорогами.

Вочевидь, журналістка мала на увазі, що Палиця не перебуває постійно в Луцьку, а більшість робочого часу проводить у Швейцарії, тож під час чергового повернення в обласний центр Волині після тривалої відсутності він мав би зустрічати місто з новими дорогами.

Читати також: Палиця, іди на роботу! або Швейцарський голова Волинської облради

– Воно починає мінятися, – каже Палиця про місто. – Дуже важко було…

Палиця не встигає сказати, що було важко, як молода ведуча перебиває досвідченого політика і бізнесмена, перепитуючи:

– На краще? – тобто чи починає змінюватися місто на краще.

– Безумовно, на краще, – відповідає Палиця, навіть не припускаючи, що може бути навпаки. – Нова команда прийшла вже серед року, який почався. Багато тендерів було проведено.

Тут, звісно, цікаво, нова команда прийшла посеред року чи на початку року. Бо рік, як відомо, починається 1 січня. Після смерті 3 лютого міського голови Миколи Романюка внаслідок кулуарних перемовин «укропівцям» у міськраді вдалося створити більшість і змістити з посади секретаря Луцькради представницю «Самопомочі» Юлію Вусенко, обравши на її місце лідера фракції «УКРОП» Ігоря Поліщука, який почав виконувати обов’язки міського голови 21 березня. Отже, «нова команда» прийшла до влади в місті ще до закінчення першого кварталу і керувала в Луцьку у 2017-му 9 місяців.

Щодо тендерів, не відомо, чи шкодує Палиця, що їх провели без участі представників «УКРОПу», але, як бачимо, до кінця року найбільше фінансування капітальних видатків проведено в тих округах, де обрані представники нинішньої більшості у міськраді, або ж на тих ділянках, де можна добре попіаритися. Ми навіть не хочемо вірити, що там можна вкрасти частину грошей на відкатах. Наприклад, чималі кошти пішли на оновлення асфальтного покриття проспекту Василя Мойсея, а ось для завершення ремонту Набережної грошей у бюджеті 2017 року не знайшлося. Зокрема, на відрізку від перехрестя з вулицею Яровиця до початку Ківерцівської двічі вирізали шматки асфальту і так все залишили.

А далі з уст Палиці зовсім несподівано пролунала критика на адресу його однопартійців у місті:

– Я багато в чому не згодний з принципами, чому треба робити тротуари і дороги, а не капітальний, інший зовсім підхід. Не розпорошувати гроші, а робити капітально: з каналізацією, водовідведенням, всім повністю дороги по-новому.

Дивно. Усі чомусь звикли вважати, що все в Луцьку робиться тільки з погодження Палиці. А він, вочевидь, щоб зняти з себе відповідальність за весь той безлад, який спостерігаємо останнім часом у Луцьку, каже, що слухають його не завжди:

– Ну, вони зі мною іноді консультуються, – зазначив Ігор Палиця в інтерв’ю. – Я кажу свою думку.

Важко повірити, що хтось із «укропівців» може йому заперечити. Чи, може, тривала відсутність головного «укропівця» в Луцьку таки позначається на командних діях? Ну, не буде ж він кожного разу відриватися від глобальних справ через те, що в місті, скажімо, Товариство «М.Ж.К.» невчасно вивозить сміття чи родичам депутата Сергія Були і зама міського голови Костянтина Петрочука дали під забудову багатоповерхівками практично за безцінь два гектари (!) золотої луцької землі.

– Але, безумовно, ця команда хоче щиро зробити, щоб місто змінилося на краще, – запевняє Ігор Палиця.

Тим часом ведуча допитується:

– От, до речі, ваша порада з приводу навіть змін таких глобальних в місті яка? Що нам не вистачає?

– Моя порада, щоб перед тим, як щось робити, треба мати, як мінімум, ескізний проект того, що має бути, як воно має виглядати, – дивує відповіддю Палиця, тим самим підтверджуючи, що в нинішнього керівництва міськради немає стратегічного бачення розвитку Луцька.

– Архітектурний якийсь, ні? – перепитує журналістка про ескізний проект, ще до кінця не розуміючи, що сама ляпнула.

– Хоча б спочатку ескізний, – тактовно поправляє ведучу Палиця. – Щоб зрозуміти для себе, які рішення конструктивні треба зробити. А потім вже замовляти архітектурний робочий проект. І вже потім приступати до роботи. А не просто так: поділили двори, хто які на себе вибив, яку фірму хто привів. Що вони роблять, як вони роблять, стоїть вода, не стоїть вода після дощу – це неправильно. Має бути комплексний правильний підхід.

Нагадаємо, про відсутність у нинішньої владної команди стратегічних підходів до розвитку міста говорили перед ухваленням бюджету Луцька на 2018 рік експерти громадської організації «Волинський центр розвитку урядування». Вони навіть подали рекомендації, що потрібно змінити у проекті запропонованого міською владою головного фінансового документу.

Але більшість у Луцькраді до їхніх порад не дослухалась, ухваливши кошторис у запропонованому вигляді без змін.

Петро ЗАДОРОЖНІЙ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мало офісів розвитку кварталу
Відповісти
Петро Задорожний (нема мужності назватися правдиво) коментує те, про що могли думати і мати на увазі присутні в студії. Тобто допомагає глядачам-читачам зрозуміти "непривабливість" розмовляючих. Чітко випливає девіз автора: "Ми навчимо вас правильно розуміти те, про що вас інформують!"
Відповісти
КРИТИКУЕ СВОІХ УКРОПІВЦІВ---ТО ДАЙ КОМАНДУ РОБИТИ ЯКІСНО І ЧЕСНО
Відповісти
Якщо він такий "вумний", то якоіі біди не керує,а катається европою?Може замість того щоб займатися критиканством закачай рукави і сам зроби! Його люди вибрали не для того щоб він був де хоче,але не на робочому місці!
Відповісти
Які люди його обирали? Це не виборна посада
Відповісти
Палиця хитрий.
Відповісти
Він і архітектор і дорожник і медіаексперт і ще і голова.А насправді він хто цей палиця?Кожен волинянин повинен сам собі дати відповідь.
Відповісти
А чи має Палиця " Ескіз" , що робити зі сміттям яке захороняють в заповідній зоні шацьких озер незважаючи на екозбір при в'їзді в заповідну зону!!!
Чи у"Властелина колец" одні натюрморти......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні