--> Де взяти гроші на добудову 27 школи у Луцьку: поради експертів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де взяти гроші на добудову 27 школи у Луцьку: поради експертів

5
0
Де взяти гроші на добудову 27 школи у Луцьку: поради експертів
У проекті бюджету Луцька на 2018 рік не передбачили грошей на добудову школи № 27, при тому, що будівництво знаходиться на завершальній стадії.

На цьому наголосили експерти «Волинського центру розвитку урядування» Тарас Яковлев та Юрій Моклиця під час громадського обговорення проекту бюджету Луцька на 2018 рік, яке відбулося 15 грудня.

Насамперед Юрій Моклиця поцікавився у в.о. міського голови Григорія Пустовіта, чому в проекті бюджету не передбачили грошей на добудову школи.

Експерти «Волинського центру розвитку урядування» Тарас Яковлев та Юрій Моклиця
Експерти «Волинського центру розвитку урядування» Тарас Яковлев та Юрій Моклиця


Григорій Пустовіт відповів, що в міськраді надіються на розподіл невикористаних коштів.

Тарас Яковлев своєю чергою нагадав, що всередині 2017 року міська рада скоротила фінансування будівництва, знявши 10 мільйонів гривень і перекинувши їх на ремонт дороги.

Утім, зі слів експерта, дорогу й досі не відремонтували.

«Дорога, на яку ви знімали гроші, навколо школи – яка була, така і є. Там реально болото», – каже він.

Як зауважив Григорій Пустовіт, із самого початку будівництво школи фінансували з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). А з 2015 року, мовляв, на це будівництво почали виділяти гроші з міського бюджету. На думку Пустовіта, зараз міська рада має «багато від чого відмовитися».

А також, зі слів в.о. мера, вони розраховують на кошти з ДФРР.



Тарас Яковлев на це відповів, що навіть при фінансуванні з ДФРР міста зобов’язані забезпечувати співфінансування – не менше 10 %.

«Навіть цього в бюджеті я не бачу. Прохання це зазначити», – заявив він.

Своєю чергою Юрій Моклиця наголосив, що міська рада, як ніхто інший, повинна бути зацікавлена у завершенні будівництва школи, адже там будуть вчитися лише діти лучан.

Експерт запропонував два варіанти, як збільшити дохідну частину бюджету на 2018 рік, аби спрямувати ці кошти на 27 школу.

Зокрема, він запропонував продати дві земельні ділянки, на вулиці Глушець та Рівненській, з яких можна було б отримати близько 20 мільйонів гривень до бюджету.

«Це ділянки, ніби там є інтерес в окремих людей на них, але спокійно можна частину, десь до 1,3 гектара, продати через аукціон», – зазначив Моклиця.

Другий варіант – залучити 2 мільйони 50 тисяч гривень, відмовившись від запланованої купівлі трактора за 1,7 мільйона гривень для КП «Парки та сквери Луцька» та автомобіля для виконкому за 350 тисяч гривень. Гроші, які вивільняться в такому випадку, можна спрямувати хоча б на співфінансування будівництва з ДФРР.

Нагадаємо: будівництво школи у 55-му мікрорайоні почали ще у 2011 році. Наразі, за інформацією медіа, вона готова на 80-85 %.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пустовіт там нічого не вирішує, все роБлять як скаже Палиця!!!
Відповісти
Діти з царських сіл,які вчаться у місті ,повинні платити за школу. Якщо всіх сільських дфітей перевести назад у село, то всім міським дітям вистачить вчитись у першу зміну.
Відповісти
І це експерти?Тьху,б...
Відповісти
Пустовіт? Палиця як скаже - так і буде! :)))
Відповісти
Коли це Яковлев з Моклицею встигли експертами поставати?))) Ну не смішіть! Вони експерти тільки по набиванню своїх карманів!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні