У Польщі поставили пам'ятник «жертвам геноциду, вчиненого українськими націоналістами»

5
5
У Польщі поставили пам'ятник «жертвам геноциду, вчиненого українськими націоналістами»
У Любліні поставили пам'ятник жертвам "геноциду, вчиненого над польським населенням українськими націоналістами у 1939-1947 роках".

На пам’ятнику написано: «У честь поляків з Волині та Південно-східних кресів, жертв геноциду, вчиненого над польським населенням українськими націоналістами у 1939-1947 роках», - пише Форпост.

Згори пам’ятника — герб довоєнного Волинського воєводства. На пам’ятнику вирізані людські обличчя, а також православні й католицькі хрести. Автор монумента – Вітольд Марцевич.

Пам’ятник вагою 35 тонн підняли на постамент підйомним краном. Під монументом ще 14 жовтня помістили ємність із землею з 37 волинських місцевостей, де 1943 року були здійснені найбільші антипольські акції.

Урочисте відкриття пам’ятника заплановано в липні 2018 року – у 75-ті роковини Волинської трагедії.

«Це сигнал для всієї Польщі, який свідчить про те, що час мовчання про Волинський злочин закінчився. Ми повинні сказати правду, схилити голови, віддати данину пам’яті жертвам і будувати дружні відносини з нашими українськими сусідами. Цей пам’ятник буде слугувати примиренню з українцями. Ми станемо тут усі разом – поляки й українці, помолимося і скажемо: Ніколи більше», – зазначав раніше голова громадського комітету будівництва пам’ятника Здзіслав Когуцюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото примтрення.Хай йдуть в с...у
Відповісти
То може нехай розкажуть і походи Пілсудського,операцію "Вісла".Та й взагалі що вони робили на територіі Волині?!
Відповісти
Те ж саме, що і ми зараз тут робимо - жили вони тут. Поки їх не повбивали.
Відповісти
Спокійно - хочуть ляхи клопотів - вони їх матимуть. Не можна жити минулим. До добра це не приведе. Але ганьбитися ми також не будемо
Відповісти
що характерно - відсутні коментарі свободівців, псів, нацкорпуса і іншої націоналістичної лобуди....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні