Волинський митрополит Михаїл ще не знає, чи відбудовуватиме храм на території замку

1
-3
Волинський митрополит Михаїл ще не знає, чи відбудовуватиме храм на території замку
Владика Луцький та Волинський Михаїл не знає, чи буде відбудовувати храм Іоана Богослова у Луцькому замку.

Про це він розповів у інтерв'ю Волинській Правді.

"Це залежить від думки і бажання самої громади. Будь-який храм будує громада, і люди вирішують, потрібний він їм чи ні. Тут все залежить від громади, а священноначаліє, відповідно, відреагує. Якщо громада міста Луцька, Волині загалом, науковці вирішать, що історичний кафедральний собор святого апостола Іоанна Богослова має бути відбудований, то його треба відбудовувати." - каже митрополит.

"Якщо ж фахівці скажуть, а громада підтвердить, що цю пам’ятку треба залишити у тому стані, в якому вона перебуває сьогодні, то так тому і бути належить. Насильно ніхто ніяких кроків не повинен і не буде робити." - переконує Михаїл.

"Щодо мене особисто, то вважаю, що будь-яка історична пам’ятка має бути максимально налаштована на відвідування її людьми. Чи то пам’ятка архітектури, чи пам’ятка археології. І вона повинна бути благоустроєна, бо не личить тримати, даруйте, «купу сміття» і казати що це – пам’ятка археології", - запевняє владика.

"Що ж до собору Іоанна Богослова, то нашим обов’язком ми вважаємо звершення там богослужінь, і ми це виконуємо." - резюмує священик.

Нагадаємо, що віднедавна УПЦ КП звершує молитви на руїнах церкви Іоана Богослова у Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на мене то все що робить цей піп то є осквернення і нічого спільного з духовним та моральним немає. Борони Боже нас православних християн від такого вовка в овечій шкурі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні