У оновленому Верховному суді відбулася церемонія складення присяги суддями

0
3
У оновленому Верховному суді відбулася церемонія складення присяги суддями
Судді оновленого Верховного суду склали присягу.

В урочистій церемонії складення присяги суддями взяв участь президент України Петро Порошенко, - пише УНІАН.

Він привітав суддів нового Верховного суду зі вступом на посади.

"Я ще раз хочу наголосити, що сьогодні, 11 листопада, надзвичайно важливий день - день народження принципово нового Верховного суду України.

Він вперше був сформований на основі конкурсу, безпрецедентно відкритого, унікального, прозорого, транспарентного - і кожен з вас це знає - з високим рівнем конкуренції, який проходив під дуже пильним наглядом громадськості, з прискіпливою перевіркою кандидатів всіма антикорупційними органами", - нагадав Порошенко.

Крім того, у соціальній мережі Fаcebook президент додав: "Склад Верховного Суду оновлено на 95% у порівнянні з попереднім, і кожний четвертий його суддя – адвокат чи науковець. Вони матимуть шанс побудувати нову систему правосуддя - керуючись українськими законами та європейськими стандартами й цінностями".

"На черзі – ухвалення ще низки законів про зміни в системі правосуддя: закону про антикорупційний суд, про адвокатуру, про правову освіту тощо", - зауважив президент.

"Ми відкриваємо нову сторінку в історії правосуддя в Україні!", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося раніше, 30 вересня 2016 року з набуттям чинності змін до Конституції в частині правосуддя та закону «Про судоустрій і статус суддів» в Україні стартувала судова реформа. Відповідно до цих змін, Верховний суд став вищим судом в Україні, а його склад має бути сформовано із суддів, обраних виключно за результатами відкритого конкурсу.

Вища кваліфікаційна комісія суддів відібрала 120 кандидатів на посади суддів у касаційних судах ВСУ (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному). Зі 120 кандидатів, які пройшли конкурсне оцінювання у Вищій кваліфкомісії, 30 отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності при ВККСУ.

Станом на 9 листопада Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести президентові подання про призначення 114 кандидатів на посади суддів Верховного суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні