У Авдіївці відкрили меморіал на честь загиблих там військових

0
-10
У Авдіївці відкрили меморіал на честь загиблих там військових
В Авдіївській промзоні відкрили меморіал на честь загиблих українських військових.

Його поставили у місті Авдіївка на Донеччині, поблизу промислової зони, - повідомляє "Новинарня".

Спорудження меморіалу ініціювали військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців, яка вже тривалий час тримає позиції в районі Авдіївки.

Учасник АТО з Волині Василь Тарасюк, який за життя став Героєм України є офіцером у 72 бригаді. Багато волинян теж пройшли цей шлях.

"Ініціатива виходила від самих бійців. Від особового складу, перш за все, 1-го батальйону. Потім підтягнулися інші підрозділи. Запросили допомогу підрозділів інших частин, які виконували завдання в промзоні – щоб вшанувати пам’ять усіх бійців, які тут загинули", – сказав полковник Соколов.

Меморіал складається із символічного хреста та оборонних "їжаків", обнесених колючим дротом, під якими встановлені елементи ворожих снарядів, що прилетіли на позиції. Між ними – пам’ятник на честь загиблого під Авдіївкою капітана Андрія Кизила, меморіальні плити з іменами інших полеглих тут бійців та з назвами їх підрозділів (81 ОАМБР, 58 ОМПБР, 10 ОГШБ, 13 ОМПБ, 12 ОПОЗ, ДУК “Правий сектор”, 55 ОАБР, 72 ОМБР, 184 і 199 навчальних центрів та ін.), фотопортрети героїв.

Також встановлені щогли з прапорами України, синьо-жовтим і червоно-чорним, прапорами бригад і родів військ. Поруч розташували підбиту техніку.

Неподалік – розтяжка з написом "Зупинись! Вшануй загиблих воїнів".

Військові різних підрозділів та цивільні поклали до меморіалу квіти. Пам’ять загиблих вшанували залпами зі стрілецької зброї.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні