--> Волинянин за життя став Героєм України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин за життя став Героєм України

1
11
 Волинянин за життя став Героєм України
Учасник АТО з Волині Василь Тарасюк за життя став Героєм України.

Орден «Золота Зірка» лейтенант отримав з рук Президента у День Незалежності України.

Скромний військовий про свої фронтові досягнення розповідати не любить, тому про його легендарні вчинки в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла військовий кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська.

"Коли ми ще не були знайомі, вся Авдіївка казала, ти обов'язково маєш познайомитись з Василем. Це людина, яка вийшла з бою один на один з танком. Він сховав у бліндажі всіх своїх підлеглих, взяв протитанковий гранатомет і почав бій один на один з цією залізною технікою. Не зізнається, скільки в нього контузій, мабуть до десяти, безліч поранень, але все одно повертався на фронт. Дуже багато військових завдячують своїм життям Василю, бо він витягав їх поранених з-під обстрілів. Брав участь у цих тяжких авдіївських зимових боях. Ми всі чули, яке там було пекло, коли українська армія зайняла позиції бойовиків, і Вася, офіцер 72-ї бригади, був одним з тих бійців, хто йшов попереду", - розповіла кореспондент.

Лейтенант каже, що нині на фронті не вистачає підтримки від співвітчизників, які вже стали ставитися до війни як до чогось буденного.

"Головне – підтримка. Бачиш хлопців, до яких приїжджають небайдужі, волонтери, привозять якусь листівку чи малюнок дітей. Війна, нажаль, для країни стали звичкою, тому кожна підтримка дуже відчувається, навіть і словом, це дуже приємно", - запевнив військовий.

Свої знання та вміння у подальшому офіцер мріє докласти до розбудови українського війська.

"У власному майбутньому – в першу чергу, як в молодого офіцера, як в молодої людини, яка розвивається – хочу щось змінити. Змінити державу, армію, щоб в майбутньому ми здобули перемогу і змінились так, щоб ми починали відновлюватись не в стані війни, а була готовою до всього", - поділився Тарасюк.

Зауважимо, Василь Тарасюк – уродженець селища Заболоття Ратнівського району Волинської області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Герою Слава!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні