Адвокат Тиводара поскаржився на слідчих СБУ

3
8
Адвокат Тиводара поскаржився на слідчих СБУ
Адвокат Олександра Тиводара Вадим Матвіїв поскаржився на дії слідчих УСБУ у Волинській області.

Захисник Олександра Тиводара подав скаргу на нібито протиправні дії начальника слідчого відділу УСБУ у Волинській області Хитрика О. П. і старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області Ляшука І. П.

На думку Вадима Матвіїва, вони незаконно втрутились у приватне життя Олександра Тиводара, адже витребували документи, у яких міститься конфіденційна інформація, зокрема лікарська таємниця.

Окрім іншого, скарга начебто містила повідомлення про вчиненні слідчими кримінальні правопорушення, що, відповідно, вимагало від працівників військової прокуратури внесення відомостей про це до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України відмовив у реєстрації кримінальних правопорушень, однак суддя Луцького міськрайонного суду 12 вересня задовольнив скаргу захисту та зобов’язав прокурора внести відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

«Не виключено, що дана справа може бути об'єднана з іншою справою, по якій слідчими військової прокуратури здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 365 КК України (справа про заподіяння тілесних ушкоджень Демидюку Р. І. службовим особами УСБУ у Волинській області)», - зазначив Вадим Матвіїв.

Нагадаємо, у Луцьку 8 серпня поблизу школи №5 затримали керівника "Варти порядку", члена Луцького міськвиконкому Олександра Тиводара.

В його оселі та в офісі "Варти порядку" провели обшуки, де виявили боєприпаси та технічні засоби стеження.

У залі суду на захист керівника "Варти порядку" стали одразу кілька депутатів. Олександра Тиводара відпустили під особисті зобов'язання.

Згодом СБУ оприлюднила записи телефонних розмов керівника громадського формування «Варта порядку», в яких він дає вказівки стежити за депутатами від «Самопомочі».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо і тут він відкрутиться - знайте. ця країна втрачена назавжди.
Відповісти
Адвокату, як на мене, теж треба вибирати підзахисного. Таку погань захищати - ганьба. Захищає шпигуна, ворога рідного народу. Очевидно, адвокат не дуже популярний. Сидить без роботи.
Відповісти
нотаріусу. перед тим як писати подібні речі, потрібно хоча б трошки розібратися в тому що собою являє адвокатська діяльність. здійснювати захист інтересів клієнта- це професійний обов'язок кожного хто склав присягу адвоката. Більше того правила професійної етики забороняють адвокату необгрунтовано відмовлятись від доручення клієнта. Лікар лікує не дивлячись на моральні якості пацієнта, продавець продає товар і злочинцям і порядним, а адвокат, на вашу думку, має здійснювати відбір своїх клієнтів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні