Жодне село не хоче об’єднуватися з Берестечком в одну ОТГ

3
10
Жодне село не хоче об’єднуватися з Берестечком в одну ОТГ
Громади сіл, що довкола міста, не бачать перспективи ОТГ з центром у Берестечку.

Про це пише газета “День”.

Жодна сільська рада із шести не відповіла на листи з Берестечківської міської ради щодо ймовірного об’єднання в територіальній громаді.

«Могли б приєднати Пляшеву, бо проситься, але це — село сусідньої Рівненської області, а об’єднання населених пунктів різних областей наразі не передбачено законодавством. По-живому різали тоді, коли Пляшеву з Берестечком розвели по різних областях. А Берестечківський район колись був аж до Дубна», — каже Берестечківський міський голова Валентина Залевська.

Здаючи земельку в оренду заїжджим аграріям та бізнесменам, збагачуючи власні бюджети, приберестечківські села повною мірою користуються інфраструктурою міста

Берестечко - це найменше і за територією, і за кількістю населення місто в Україні, яке після затвердження свого генерального плану 1998 року опинилося затиснутим селами з усіх боків. І тепер вони значною мірою можуть диктувати Берестечку свою волю в багатьох питаннях.

Насамперед, завдяки землі, яку мають села та яку не має місто з «обчикриженими» межами. Тому місцева лікарня опинилася на території Мервинської сільради, приміщення профтехучилища — це Смолявська, і навіть хоронять берестечківців на кладовищі села Піски, бо свого — нема.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОТО ДОГОСПОДАРЮВАЛИСЯ
Відповісти
З людьми треба спілкуватись і переконувати. Тільки так з'явиться бажання об"єднатись.
Сухі листи - тут не метод. Де збори селян, розмова з депутатами?
Найлегше сказати - не хочуть! Працюймо!!!
Відповісти
Це тому що в Берестечку багато шалав які самі лягають під чужих чоловіків
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні