--> Луцькі ОСББ вимагають від держави виплатити субсидії і пільги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі ОСББ вимагають від держави виплатити субсидії і пільги

2
5
Луцькі ОСББ вимагають від держави виплатити субсидії і пільги
На Волині – одна з найгірших ситуацій з виплатою субсидій та пільг. Держава не відшкодовує їх уже півроку, а це неабияк шкодить ОСББ.

Про це йшлося під час брифінгу у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження 19 червня.

Координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко розповіла, що в Україні – катастрофічна ситуація з нарахуванням пільг та субсидій. Зокрема, на Волині вони не відшкодовуються ще з січня.

Причина цьому – держава неправильно розрахувала обсяг субсидій.
Як наслідок, від цього найбільше потерпають ОСББ, які взяли «теплі кредити», адже вони не можуть виконувати умови кредитних договорів.

Зі слів громадської активістки, Міністерство фінансів підготувало зміни до державного бюджету, якими передбачається виділення 15 мільярдів гривень на погашення боргу. Однак, вже наступного тижня Верховна Рада може піти на канікули і невідомо, чи встигнуть депутати за це проголосувати.

Аби вплинути на владців, голова асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк запропонувала колегам з ОСББ 26 червня на 11:00 зібратись у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження та прийняти звернення до Верховної Ради та Уряду.

Нагадаємо, віце-президент громадської організації «Всеукраїнська рада голів ОСББ» Роман Бондарук закликав Кабінет міністрів України і Прем'єр-міністра невідкладно внести зміни до бюджету і закрити заборгованість за пільгами та субсидіями.

З його слів, заборгованість з виплати субсидій призводить до зростання заборгованості ОСББ перед електро-, водо-, газопостачальними підприємствами, що негативно позначається на роботі цих підприємств і самого ОСББ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим ви думали ,коли брали кредит під гарантії держави? Держава - навіть по молодіжній іпотеці не завжди вчасно платить, знаєте яка пеня набігає? Побачите - з кредитами те саме буде.
Відповісти
шо за брєд? Бойко - відома на всю країну тупорила грантожерка, яка нездатна навіть прочитати квитанцію про ЖКГ. кредитування на реконструкції будинків йде по графі ремонтного фонду, він не субсидується, повністю оплачується за рахунок співвласників будинку. а проблема ОСББ - абсолютна така ж, яку отримали підприємства, що надають комунальні послуги. їм не повертаються субсидії по основній графі - утримання. і тут у дупі опиняються усі ОСББ і ЖЕКи і Київенерго і всі-всі-всі, хто чекає на субсидії. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні