ОСББ страждають через те, що держава боргує субсидії, - Роман Бондарук

0
5
ОСББ страждають через те, що держава боргує субсидії, - Роман Бондарук
Через піврічну заборгованість з виплати субсидій страждають не лише підприємства, що надають комунальні послуги, а й ОСББ.

Про це під час прес-конференції у Києві заявив перший віце-президент громадської організації «Всеукраїнська рада голів ОСББ» Роман Бондарук, - пише УНІАН.

«Ми звертаємося до Кабінету міністрів України і Прем'єр-міністра з проханням невідкладно внести зміни до бюджету і закрити заборгованість. Ми думаємо, що це, швидше за все, неправильне планування державного бюджету. Тому ми пропонуємо разом планувати бюджет», - заявив експерт.

З його слів, заборгованість з виплати субсидій призводить до зростання заборгованості ОСББ перед електро-, водо-, газопостачальними підприємствами, що негативно позначається на роботі цих підприємств і самого ОСББ.

При цьому ОСББ, які взяли «теплі кредити», перебувають у складній ситуації і невдовзі не зможуть виплачувати їх.

«Сьогодні ми вже маємо піврічну заборгованість із субсидій. Є випадки, коли електропостачальні підприємства приходять в будинки ОСББ і намагаються відключити ліфти, світло. Ми розуміємо, що це проблема не власників будинків, а невиконання державою своїх зобов'язань. Деякі ОСББ, які взяли теплі кредити, через місяць будуть не спроможні платити їх. Тим паче, що банки будуть розуміти, що є фінансові ризики і відмовляться видавати кредити», - сказав він.

Присутні на прес-конференції представники ОСББ, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко та перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук закликали Уряд погасити заборгованість з виплати пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 35 мільярдів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні