Не забирайте, а збудуйте своє, - речник Волинської єпархії про «церковне рейдерство»

29
7
Не забирайте, а збудуйте своє, - речник Волинської єпархії про «церковне рейдерство»
На Волині може розгорітися міжконфесійна війна через церкву в Горохівському районі.

Представники УПЦ КП готують провокації та захоплення храму у селі Михлин Горохівського району, - повідомив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський у коментарі для інтернет-видання "Волинь24".

"Вчора, Адрій Турак, який є депутатом Волинської обласної ради, збирав "вузькі" збори, а вже сьогодні, 5 квітня, оголосили загальні збори", - каже речник єпархії.

"Наскільки мені відомо, то у цих зборах брало участь 5-6 людей. Турак привіз свого юриста і покликав бригадира та інших "не останніх" людей на свому підприємстві, які мають вплив на селян", - зазначає священик.

Олег Точинський стверджує, що юридично Волинська єпархія може себе захистити і робитиме це, якщо буде потреба.

"Схожа ситуація вже мала місце в сусідньому селі Угринів, може Андрій Турак увійшов в азарт і вже зацікавлений в тому, щоб забрати більше церков", - стверджує представник УПЦ.

За словами священика, ініціатор переходу в Київський патріархат не є представником громади, бо приписаний в селі Угринів, а в Михлині своя сільська рада.

"Ходять чутки, що Андрій Турак казав, що там де він орендує землі, не буде храмів УПЦ, а буде тільки Київський патріархат", - додає священик.

Олег Точинський каже, що у Волинській єпархії будуть слідкувати за ситуацією у селі Михлин та діями їхніх опонентів.

"Ми не проти того, щоб була громада Київського патріархату. Вони мають на це право. Але якщо хочуть, то хай збудують собі новий храм і там моляться. Я був у храмі буквально вчора і спілкувався з людьми. Не рахуючи дітей, в церкві зібралося більше 40 людей, це при тому, що в селі 90 дворів. Напевно, це про щось говорить", - зауважив отець Олег.

Нагадаємо, на Волині парафіяни УПЦ МП бояться, що можуть втратити храм.

"В такий час для країни не можна розпалювати, ще й релігійні війни між людьми, а навпаки закликати до миру", - сказав речник Волинської єпархії УПЦ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І до речі даний храм УПЦ МП не будувало за власні кошти. ТОму на нього ніякого законного права не мають!!!!!!!!!!
Відповісти
Турак дострибається. або завезуть врешті в дурку, або ще гірше буде.
Відповісти
щось ви, пан з собору, спамите тут. займіться своєю хатою і не лізьте у чужі справи. Михлин не Угринів, там люди менше ту мавпу бояться.
Відповісти
Де Турак, там скандали і плітки. За свої 65 прожитих років не збудував не Храму, не каплиці не іншого об'єкту соціальної сфери. Обкрадаючи селян будує замки своїм дітям в Луцьку та купляє квартири. Підла і підступна особа, яку чекають в пеклі його друзі, чорти.
Відповісти
ну чого ж. збудував храм у Дубовій Корчмі. щоправда, і там не обійшлося без махлєжів. робили "опитування" перед будівництвом, яку конфесію "хоче громада". а потім тупо переклеїли шапочки результатів, вийшло, що більше хоче за КП. тепер у той храм на Дубовій по дві-три баби якщо прийде до служби, то добре. не хочуть люди і не йдуть. і ще десь втицьнув храм, теж КП. з таким же результатом.
Відповісти
Турак жлоб не може збудувати новий храм? Чи краще захватити готове господарство, Храм, багатство пайовиків?
Відповісти
сьогодні як наряди виписував своїм бикам, то аж лускався з напруги. зараз тітушні навезуть у село і попів філаретчиків наженуть, скажуть, що то збори громади. вже вся округа блює з того позориська.
Відповісти
Турак - робить правильно! УПЦ МП - структура, підпорядкована Кремлю! Ну про що тут мова! Моляться Богу кажете?! Чиєму?! Моляться мамоні, що захищає Путіна! Тому, паразиту, що Крим, як фашист анексував, Донбас... Більше 10 000 вбитих громадян України! більш як 20 000 поранених та на усе життя інвалідів! 200 волинських воїнів, що загинули у борні за нашу землю, за наше право бути українцем, а не холуйом московським! Нехай московський патріархат йде додому й там гріхи своїх сатрапів замолює! Вовки в овечій шкірі!
Відповісти
Андрію Антоновичу, не соромтеся, повторюю, йдіть працювати. На ці потуги та тріскотню люди ще велися у 2014. Зараз просто плюють вам у спину за брехню і паскудство.
Відповісти
Дай Боже,щоб кожен українець був як отець Йосип!!!!Цей храм хіба назва лишися москов пат.В цей храм я особисто з Європи вложила багато,син О.Йосипа з Києва вложив багато.Наша сім'я займається волонтерством на сході,зустрічаємо українських воїнів в Європі і допомагаємо їм.Не треба прикриватися патріотизмом і красти,що ви зробили для України.Помогли сиротам,інвалідам чи написали заяву на людину яка займається корупцією.Можливо я маю більші права приїхати і забрати звонив які я купила.
Відповісти
Цей храм збудували ще до о.Йосипа , я знаю лiчно хто будував , де проживали тi хто будував i якi ви звони купили???
Відповісти
Гаразд! Вмовили! Звільняйте Києво-Печерську лавру, яку ви НЕ будували і ми розглянемо ваше прохання. А взагалом, згідно законодавства України, церкви належать громадам, а не церковникам
Відповісти
"А ти собачу будку збудував", о "Ірино"? Хто ви? Бригадир Антонича чи головний інженер?)
Відповісти
Замість того,щоб писати листи,заяви до вселенський соборів,щоб дали канонічність нашої церкви,для деяких людей краще гавкати на інших,щоб втратили віру в наш український народ,бо тоді прийде розчарування,а чи варто щось робити для України?Оцініть роботу кожної людини,яка приносить користь державі,і неприкривайте людей хабарників ,бо їхні гасла фальшиві.І наша молодь гине,щоб не було корупції,хабарниства
Відповісти
Московських попів гнати геть з УКРАЇНИ!!!!!! А храм будувала громада і він належить тільки громаді, а не московським прихостням!
Відповісти
Люди добрі, всі православні храми в Україні-ненці- українського народу. За ваші, наші кошти і вашими і нашими силами, вони побудовані. Громадами будували Храми сотнями років. Майте Бога в серці і вчинками доказуйте свою любов один до одного. ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО !
Відповісти
ІНША СПРАВА КУДИ НАШІ, ВАШІ ПОЖЕРТВИ НА ХРАМ ДАЛЬШЕ попадають. Де двоє чи троє в молитві зійдуться , там я посеред Вас, сказав Христос. Де і Євангелії сказано про патріархати, канонічність ? Ну КИРИЛУ таки не хочуть українці , щоб кошти попадали... Пожертви українців мають зоставатися в УКРАЇНІ .
Відповісти
Правдивий християнин закликає в храм,а не виганяє.Треба будувати храм в своєму серці і на землі.А кров наших дітей лижить на кожному хто краде,бере хабарі
Відповісти
сказав про голодомор 32-33 років ...- Голодомор - это было " вразумление, усмирение со стороны Господа". (Не сказав, що то були злочини і гріх проти українського населення Сходу ... сатанинські злочини) ЛЮДИ ПРОСНІТЬСЯ ... ЩО і коли Христос говорив нам про патріархати, благодать і канонічність ? Напишіть де почитати в Євангелії. Релігія - це політика, а віра- у Вищу силу, що на НЕБІ. ( Хто називає Бог, хто Єгова, хто АЛЛАХ ....)
Відповісти
Жаль,що люди,і деякі священики заплямлюють нашу православну релігію.Вічна пам'ять отцю Йосипу,таких людей мало.Для мене важливе людське життя
Відповісти
ВСІ ПРАВОСЛАВНІ ХРАМИ ПОБУДОВАНІ в Україні - УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ. Вони всі УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ . Захочуть росіяни в Україні побудувати храм і священника призначити свого, назбирають грошей і побудують за ці кошти ХРАМ. Поляки захочуть побудувати свою святиню , назбирають грошей і також побудують ... Групи віруючих об'єднуються і створюють релігійну громаду.
Відповісти
незважаючи на складність церковної ситуації, ми повинні бути впевненими, що і україні буде Помісна Православна церква. В цьому хай допомагає нам Господь наш Ісус Христос. На рівні Києва мають цю проблему вирішити Вищі Церковні чини, щоб ми , православні, з вами не сварилися і не билися. Ми, ж, повинні один одного Любити і поважати , ЧИ НЕ ТАК ?
Відповісти
Так.І будувати коло храмів лікарні,оздоровчі центри для наших українських дітей,ось така має бути реклама для наших політиків,щоб вони могли піти дальше,обласну раду в Київ
Відповісти
Коли і що говорив Христос про патріархати, канонічність, благодать... Де можна почитати... ? Чи він говорив - де двоє чи троє зберуться в ім'я моє , там я посеред вас. Храм - це не означає обов'язково будівля, а ще Храм в душі (Вірити в Бога, що на небі).Чи Бог мене і Вас запитає про патріархати на Страшному суді, чи за наші вчинки ? Маємо 10 заповідей Божих і повинні старатися їх дотримуватись ...( щось про канонічність і патріархати там не сказано) . Про людей можна казати і судити за їхні вчинки.( Людина може щиро молитися і вдома, і в дорозі, і в полі і Бог її почує...) Майте Бога в серці і ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО ! По ваших ділах буде Вам дано... А в Україні- ненці Храми православні належать усі - УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ, НАМ УКРАЇНЦЯМ - ХРИСТИЯНАМ .
Відповісти
В Європі в католицьких храмах існує допомога для людей які потребують її.На свої власні очі бачила і можу надати інформацію.Туди заходять мусульмани і отримують її,і ніхто не заставляє їх приймати християнство,і ніхто їм невідказує в допомозі через їхню релігію.В біблії є притча,як через пустелю йшла людина і зустріла іншу яка була непритомні і просила води,але вона не отримала її,хоча була тої самої національності і релігії,а інший йшов другого віросповідання подав воду.Канонічність,якщо я правильно порівняю,це є благословення,таке саме як батьки дають своїм дітям на шлюб,це є святе передання.Є багато мечетів і ніхто їх не заберає,а якщо заходять іншої релігії то це туристи,роблять фотографії і виходять.Як що людина раз в рік заходить в храм вона є турист.Ні на роботі,ні в країні не повинно бути різниці між людьми за їхню національність,чи релігію, тільки за її відношення до роботи,людей
Відповісти
і тому скажу відверто - бидлоття, яке ще пошукати. Чого тримаюся за роботу? Бо в селі немає ніякої. І він дуже помиляється, коли хоче загнати людей до розкольників - ми не Угринів і не здамося. А ти, Турак, йти і кайся, поки не пізно
Відповісти
Турак католик, злодій і шахрай. Гнати його з нашої рідної Волині
Відповісти
Кожна людина потягом життя пише свою історію. І чи потрібно старому дурневі Тураку з такою ганьбою закінчувати земне життя? Чи то на старість забрало розум? чи його не було ніколи? Ти католик? Молися в свому Храмі. Хтось православний , нехай молиться в свому, а хтось сектант, типу КП нехай іде в свій. Просто і зрозуміло. Тільки не Тураку.
Відповісти
Протоієрей Йосип Стецяк допоміг в селі Михлин звести храм, був справжнім патріотом України, завжди молився за Україну, він тільки-но помер, а ви вже ділите, майти хоч повагу до священника Протоієрея Йосипа Стецяка
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні