--> «Церковні рейдери хочуть захопити наш храм» - заява УПЦ Московського патріархату на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Церковні рейдери хочуть захопити наш храм» - заява УПЦ Московського патріархату на Волині

18
4
«Церковні рейдери хочуть захопити наш храм» - заява УПЦ Московського патріархату на Волині
На Волині парафіяни УПЦ МП бояться, що можуть втратити храм.

4 квітня у селі Михлин Горохівського району відспівали настоятеля
місцевого Різдво-Богородичного храму, а прихильники Київського патріархату хочуть забрати громаду під своє крило, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

"Прихильники УПЦ КП розпочали підготовку до захоплення місцевого храму УПЦ. Втім, за попередніми даними, смерть настоятеля стала лише додатковим чинником, що прискорив дії церковних рейдерів, адже про можливе захоплення храму саме у ці дні у Михлині знали", - йдеться у повідомленні.

Люди тепло відгукуються про свого покійного настоятеля протоієрея Йосипа Стецяка.

Село Михлин розташоване недалеко від Угринова, де храм УПЦ вже два роки знаходиться в розпорядженні УПЦ КП вже два роки.

Рішенням керуючого Волинською єпархією УПЦ владики Нафанаїла обов’язки настоятеля храму у Михлині виконуватиме священик Андрій Кузло, клірик Свято-Покровського кафедрального храму міста Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отці служать не Богові а патріархатам ...
Відповісти
ЦЕ не стаття а суцільна ода УПЦ МП і "анафема" УПЦ КП.
Шановні фанати мацкви і її церкви. В Україні всі храми належать громадам і саме громади вирішують що там буде який патріархат і яка церква, хоч синагога, хоч мечеть.
Відповісти
правда очиська коле?
якби громада щось вирішувала, тураччиною і не пахло б ані в Угринові, ані у Михлині.
Відповісти
О фанатік мацковських попів виліз. Яка правда, та що тобі темному агенти ФСБ чешуть. Що ти РАБ, без роді і без племені?
Відповісти
Андрію Антоновичу, не соромтеся тут, йдіть до роботи.
Відповісти
Захватити готове легше, як збудувати. Це стиль Турака і його ненаситноі сім'ї.
Відповісти
йому все одно, аби перес*ати і пересварити якомога більше людисьок. тоді простіше їх доїти і ная(увати на паях. плюс до того, доки є громада МП у селі, він не скрізь може запустити свої лаписька. в Угринові вгадайте хто церковну касу контролює тепер. те саме і в Михлині буде, якщо люди дадуть себе використати, як драний г***н.
Відповісти
Тураків вислати в чорнобильську зону, а все накрадене в людей майно віддати людям, або державі. А це 4 квартири в Луцьку, два особняки під Луцьком, квартира в Києві і 3 міліони доларів в офшорах.
Відповісти
Голова колгоспу дав рознарядку коменти строчити? Лошари)
Відповісти
Ваш храм в Маскве і в Путіна.Чимчикуйте туди.
Відповісти
та що ви сперечаєтесь? поставте краще храм рун-віри або храм віри у всесвіт і науку. не треба буде виясняти якої конфесії
Відповісти
моліться щиро вдома, а не сваріться ....Коли і що говорив Христос про патріархати, канонічність, благодать... Де можна почитати... ? Чи він говорив - де двоє чи троє зберуться в ім'я моє , там я посеред вас. Храм - це не означає обов'язково будівля, а ще Храм в душі (Вірити в Бога, що на небі).Чи Бог мене і Вас запитає про патріархати на Страшному суді, чи за наші вчинки ? Маємо 10 заповідей Божих і повинні старатися їх дотримуватись ...( щось про канонічність і патріархати там не сказано) . Про людей можна казати і судити за їхні вчинки.( Людина може щиро молитися і вдома, і в дорозі, і в полі і Бог її почує...) Майте Бога в серці і ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО ! По ваших ділах буде Вам дано... А в Україні- ненці Храми православні належать усі - УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ, НАМ УКРАЇНЦЯМ - ХРИСТИЯНАМ .
Відповісти
Розкольників в пекло.
Відповісти
Не знаходиться в розпорядженні, а захоплений католиками на чолі з Тураком.
Відповісти
Щось забагото галасу проти УПЦ, певно люди розумiють що полiтицi та корупцiï не мiсце у Церквi. Та тiльки свiдомi до Церкви не ходят, а лише говорят мантри денисенка i КО "московськi попи" та всiляку дурню. Та ви прийдiть хочу раз i перевiрте те , що вам головки дурять. Ан нi, краше бутик масою без мiзкiв чим бачити реальнi речi
Відповісти
Ми можемо міняти релігії, роботи, друзів, чоловіків і жінок, але поки ми не змінимося всередині , нічого не зміниться..
Відповісти
Скажіть будь ласка, хтось звас розуміє, що таке патріархат?
В нас УПЦ МП, а не РЦП МП, а це лише назва патріархату і все.
Якщо наша Галактика називається Чумацький Шлях, тоді усі українці?
Відповісти
І ше одне - православ'я пішло з Київської Русі на Московську Імперію, а не навпаки.
А коли Розкололася Християнська церква (1054) тоді й стався поділ на православну і католицьку, і тоді православна мала лише два патріархати - Констатинопольский Київський, і до речі вони не сварилися між собою, і ще одне - київський патріархат було перенеснено в Москву (тобто змінилася тільки назва)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні