В урочищі Вовчак на Волині хочуть встановити хату, ідентичну спаленим у війну

2
11
В урочищі Вовчак на Волині хочуть встановити хату, ідентичну спаленим у війну
Окрім криївки, оборонних споруд, у “Вовчак” повернуть із небуття і типову для 40-х років минулого століття хату.

Роботи із перенесення оселі із сусіднього сла Ревушки Турійського району, вже тривають.

Про це повідомили на сторінці історичного комплексу “Волинська січ”, що створений на місці повстанського урочища, у “Фейсбуці”.

Повстанська база Вовчак, що постала у невеликому селі на Турійщині, була знищена дотла у січні 1944-го. Адже у 1942 саме тут знаходився штаб УПА “Північ” військової округи “Заграва”, де готували старшинський склад УПА.

Довго там було лише попелище. Сьогодні на місці постанського урочища “Вовчак” розбудовують історичний комплекс “Волинська січ”. Перша черга комплексу вже доведена до ладу. .

Наразі тривають роботи із перенесення на територію комплексу старої хати. Ідею встановлення тут оселі, ідентичної тим, у якиї жили вовчаківці, поки село не зрівняли із землею, давно виношував комендант комплексу Василь Мазурик.

“Робота серйозна і потребує певних знань і навичок, тому надіємось що все пройде успішно! Хочемо подякувати місцевим жителям села Ревушки та лісівникам за допомогу і сприяння в розбудові комплексу! Долучайтеся! Героям Небесної сотні слава!” - зазначають нинішні вовчаківці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Планокур той що зліва
Відповісти
В 42-му році в Вовчаку всі хати були вкриті стріхою і не такого стилю будови. Ця хата_60-х років і цінності вона не представить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні