--> Більшість підприємців проти вихідної неділі на луцьких ринках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Більшість підприємців проти вихідної неділі на луцьких ринках

2
-2
Більшість підприємців проти вихідної неділі на луцьких ринках
Підприємці вважають, що вихідний у неділю призведе до втрати покупців та зменшення прибутків.

Питання про можливість встановлення вихідного дня для ринків у неділю обговорили на круглому столі у вівторок, 20-го грудня, - повідомляє "Район. Луцьк".

Нагадаємо, що торговці хочуть вихідний день у неділю, щоб «побути в сім’ї та відвідати храм». Відповідну петицію зареєстрував Микола Бутенко на сайті Єдиної системи місцевих петицій. Згодом жителі міста виступили проти того, щоб зробити неділю вихідним днем на ринках Луцька.

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, що влада повинна представляти інтереси усіх громадян, тому питання не варто розглядати з точки зору релігії, оскільки Луцьк об’єднує на своїй території чимало конфесій. На його думку, розглядати питання у розрізі релігійних питань і мова про порушення прав віруючих в жодному разі не йдеться.

«Порушення – то коли людині забороняють сповідувати свою релігію. У Луцьку таких випадків нема, вільно працюють храми усіх конфесій. Тому жодних перешкод жодній організації ви не побачите. З іншого боку, є віруючі, які сповідують інші дні. Тема надумана, проте добре, що ми її обговорюємо», – зазначив заступник мера.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк також зауважив, що міська рада прослідкувала досвід сусідніх міст. Ринки повноцінно працюють у таких містах, як Тернопіль, Рівне, Івано-Франківськ.

Представники міських ринків також стверджують, що проти закриття базарів у неділю. Адже більшість прибутків надходить підприємцям саме у вихідні дні, коли лучани мають змогу вийти за покупками, а до міста приїжджають гості.

Натомість протилежну думку висловив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко, який вважає, що такі питання варто виносити на поверхню, хоча і переконаний – вихідним неділю не зроблять через усталену традицію.

«Ми розуміємо, що зустріч не принесе змін. Уклад життя вже укладений і змінювати звички складно. Спочатку хочу нагадати про те, що у нас діє волинська рада церков. Кілька років тому волинські церкви зверталися з цим питанням. І всі одностайно, крім суботників, звичайно просили звернути увагу на це питання», – зазначив Віталій Собко.

Сергій Григоренко також додав, що міська рада завжди готова обговорити з громадою подібні питання, проте запевнив, що завжди буде діяти в інтересах громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В неділю в Храми до Бога, а не на базари. Собку також.
Відповісти
я взагалі за закриття того "черкізону". Середні віки - смердючий базар в центрі міста!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні