Хамлять, залякують, обкрадають: лучани скаржаться на роботу муніципалів

4
15
Хамлять, залякують, обкрадають: лучани скаржаться на роботу муніципалів
Роботу працівників Департаменту муніципальної поліції Луцька, які демонтують незаконні споруди та борються із стихійною торгівлею, лучани вважають неетичною, незаконною та такою, що спрямована на залякування людей.

Зі скаргами на муніципалів лучани звернулися до Громадської ради при Луцькому міському голові, що засідала у вівторок 1 листопада.

За словами скаржників, останньою краплею став випадок, що трапився минулого тижня на ринку «Пасаж», коли працівники муніципальної поліції, не показавши жодних документів, відібрали товар в однієї із місцевих підприємців.


«Приїхали муніципали, із ними – патрульні поліцейські. Мене заламали, кинули на землю обличчям до асфальту… Це не було вилучення товару, бо мені не показали ніяких документів. Це був грабіж. І цим процесом керувала Сиротинська (керівник Департаменту муніципальної поліції, – ред.). Сказала, що товар вона вивезе в зоопарк. А цей товар – вирощений мною, і за це живе моя сім’я, мої троє дітей», – розповіла жінка.

Про інший випадок незадовільної роботи муніципалів розповіла мешканка будинку на вул. Дубнівській, 81а.

«Налетіли муніципали як «смерш». Сказали: зносимо ваші сараї! Ніяких пояснень… Я пішла потім в управління, сидять два хлопчини по двадцять років, граються на комп’ютері… Ніхто нас не слухає, нічого не пропонує. А ми в сараях зберігаємо дрова, вугілля, уже чотири квартири в будинку перейшли на тверде паливо. Мій сарай купили ще в 1962 році батьки у заводу будівельних конструкцій, і зараз я готова оформити всі необхідні документи, але ніхто не пропонує, відразу – на знос», – описала конфліктну ситуацію пенсіонерка.


Голова Громадської ради Юрій Дмитрук також поділився неприємною історією про роботу муніципалів.

«До мене зателефонували хлопці, побратими з АТО. Вони були свідками, як муніципали розганяли бабусь, які біля «Гостинця» торгують горіхами. Пані Сиротинська дозволила собі сказати вголос: «Я би їх всіх повбивала», – розповів голова громради.

«Не готовий відстоювати те, як вони себе ведуть. Там є серйозна плинність кадрів, працюють молоді хлопці, можливо, справді вони не завжди себе правильно поводять… Якщо є такі скарги, я готовий кожну розглянути і відповідно прореагувати», – прокоментував звернення перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв.

Проте запевнив, що із незаконною торгівлею та незаконною забудовою муніципальна поліція буде продовжувати боротися.

Крім того, Тарас Яковлєв пообіцяв, що наступного робочого дня на офіційному сайті міської ради з’явиться чітка аргументація, на підставі яких законних актів у Луцьку створена муніципальна поліція і їй надані такі широкі повноваження як конфіскація майна.


«Згідно закону ця ситуація мала б вирішитись наступним чином. При департаменті ЖКГ створюється інспекція із благоустрою. Вона складає акти про порушення, подає до суду, суд розбирається і приймає рішення. Чи про демонтаж, чи про вилучення майна. Якщо громадянин не робить цього сам, тоді втручається виконавча служба і робить це примусово», – зазначив член Громадської ради Юрій Анцух.

За результатами обговорення Громадська рада прийняла звернення до Луцької міської ради із рекомендацією провести службову перевірку роботи Департаменту муніципальної поліції із відстороненням від роботи начальниці Юлії Сиротинської на час перевірки.

Крім того, член виконкому міської ради Сергій Романчук зауважив, що під час прийняття рішень про демонтаж гаражів чи інших споруд члени виконкому до проекту рішень не отримують підтверджуючих документів, що об’єкт дійсно розташований незаконно. Тому Громадська рада також рекомендувала на час перевірки призупинити будь-які роботи із демонтажу.

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну не у всіх же Інтернет є! По радіо зачитайте "на підставі яких законних актів у Луцьку створена муніципальна поліція і їй надані такі широкі повноваження як конфіскація майна" чи в газеті якійсь.
Відповісти
Один брехун ( Яковлев ) захищає іншого брехуна ( Сиротинську ). За свої слова відповідаю. Що один, що друга брехали мені у вічі, при свідках.
Відповісти
Вони прикривають один-одного. Вгодовані, наглі, підлі брехуни. Людям жити немає за що, а вони. Правди тут ніхто не до каже. Це не жінка та Сиротинська, це взагалі нелюд.
Відповісти
Сиротинську і ЯковлЄва в тюрму . Це нелюди. Так відноситись до людей які їх і привели до влади . Зажерлись тільки одні долари в очах світяться .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні