Бунт у Брищі: люди перегородили дорогу сміттєвозам. ФОТО

5
10
Бунт у Брищі: люди перегородили дорогу сміттєвозам. ФОТО
У селі Брище на сміттєзвалищі зібралися кілька десятків мешканців сіл Сирники, Моташівка, Рокині та Брище: вони протестують проти будівництва сміттєпереробного заводу, одним з елементів якого буде утилізаційна піч.

Кілька чоловіків навіть заявили, що не пускатимуть сміттєвози до звалища. І справді зупинили дві вантажівки, навантажені сміттям.



У тому що тут будують саме завод, а не просто сміттєспалювальну піч, про що йшлося раніше, людям заявив заступник голови Луцької РДА Володимир Боярчук.

Кілька десятків селян зранку четверга, 27 жовтня зібралися біля будівництва, яке почалося близько тижня тому.

Люди зайшли на територію будівництва. Тут – ні паспорту об’єкта ні вивісок. Не було і представників підприємства. Тільки будівельники, які відмовлялися давати коментарі.

Трохи згодом з’явилося кілька чоловіків, які представилися охороною і намагалися не пускати людей на територію. При цьому вони не називалися і не показували ніяких документів чи посвідчень. Люди через це навіть викликали поліцію.



Згодом до сміттєзвалища прибув заступник голови Луцької райдержадміністрації Володимир Боярчук.

Він запевнив: будівництво законне. Ця ділянка землі ще з 2010 року була виставлена на аукціон. І тільки у 2016 році знайшлося підприємство, яке взяло участь у тендері взяло ділянку в оренду на 49 років. Це – київське ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів»

Боярчук стверджує: людей хтось навмисне підбурює проти цього будівництва. Запевняє, що «влада постійно веде діалог з громадою, ходить на збори і намагається пояснити, що нічого шкідливого у спалюванні відходів немає і що підприємство має усі дозволи.



На акції протесту присутній колишній селищний голова Рокинь В’ячеслав Судима. Він прокоментував ситуацію: «На переробці сміття заробляють в усіх країнах. У цьому немає нічого поганого. І таке підприємство потрібне. Але тут побігли попереду паровоза – не провели перемовин з громадою, не пояснили і не переконали».

Рокинівський селищний голова Леся Яцушек повідомила людям, що у неділю 30 жовтня відбудеться позачергова сесії Рокинівської селищної ради, на якій розглядатимуть питання скасування дозволу на будівницвто печі, яку рада дала ще у квітні.



Теги: брище
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, їжте ваше сміття, оскільки переробляти його немає де. Чи ви думаєте що інший район радо його прийме?
Відповісти
постав цю піч біля себе толян дітки твої ненарадуються
Відповісти
правильно, всі нормальні люди у нормальних розвинутих країнах переробляють своє сміття! а у нас бидло, яке готове терпіти звалище за забором під своєю хатою, з використаними памперсами і прокладками! от так і живем так і заслуговуємо
Відповісти
І знову ручки ростуть від екс-мера а нині голови Луцької РДА Ярмольського, який тишком-нишком виставив цю землю на аукціон і поклав грошики в кишеню, не спитавши згоди у громади чи хочуть вони там це підприємство бачити. Прислав замість себе зама, бо самому стидно людям в очі дивитися. А будуть спалювати там біологічні відходи!!!!! Це рак для дітей гарантований!!!
Відповісти
100% правда, а жаль люди всього не знають з інших міст та сіл!! шарашкіна контора вирішила заробляти бандою гроші на здоров*ї людей!! Сміттєпереробний завод такий як у Європі вони не збираються будувати і для івесторів порядних шлях закрили!! А хочуть СПАЛЮВАТИ все під ряд((( І брешуть, не боячись Бога! Жах((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні