--> Скандальну піч для спалювання відходів у Брищі знову будують | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандальну піч для спалювання відходів у Брищі знову будують

8
9
Скандальну піч для спалювання відходів у Брищі знову будують
Попри незгоду мешканців на будівництво сміттєспалювальної печі на території сміттєвого полігону в селі Брище там триває незрозуміле селянам масштабне будівництво.

Про це у блозі на «Волинь24» повідомила мешканка села Сирники Галина Гарбарук.

БУДУЮТЬ «НЕВІДОМО ЩО»

«Побували у п’ятницю біля сміттєзвалища. Поруч з ним проводяться вже не підготовчі, а будівельні роботи» - повідомила вона.

«Ми стали свідками, як починали заливати підготовлену площадку для «невідомо чого» - пише жінка.

«Адже людей так і не інформують про це будівництво. Є й такі жителі, які вперше про це чують» - додає вона.

«Наша сусідка розповіла, що на її запитання: "Хлопці, а що тут буде?", їй відповіли: "А воно вам треба?"» - пригадує Галина Гарбарук.

Мешканці підозрюють, що у Брищі насправді будують сміттєспалювальну піч. Нагадаємо, таку піч Луцька міська рада за кошти інвесторів мала намір встановити улітку цього року. Утім після протестів місцевих мешканців луцький мер Микола Романюк заявив, що печі встановлювати не будуть.


(Фото Галини Гарбарук)

ХОЧУТЬ СПАЛЮВАТИ БІОЛОГІЧНІ ВІДХОДИ

Голова Княгининівської сільської ради Олена Твердохліб підтвердила: на брищенському сміттєзвалищі відновили будівництво печі для спалювання небезпечних біологічних відходів.

Будують на землі, яку Луцька районна рада віддала в оренду на 49 років підприємству, яке має представництво у Києві.

Сільський голова каже, що ще на початку року підприємство, яке планує збудувати піч, перерахувало Рокинівській селищній раді (Брище входить у склад цієї ради) 180 тисяч гривень за оренду землі. Ці гроші у селищі нібито не використовували через протести мешканців, а нещодавно владці все ж вирішили скористатись ними.

Саме це, на думку Олени Твердохліб, спонукало підприємців відновити будівництво.

У цій печі мають намір спалювати біологічні відходи – залишки тіл після операцій, кістки тварин, різноманітні відходи органічного походження.

Сільський голова вважає, що ця піч наражає селян на небезпеку. «Громадянин Фінляндії, який хотів збудувати сортувальну лінію для батарейок у Зміїнці, розповів, що ці печі зараз в Європі заборонені. Їх колись теж ставили, але екологи потім сказали, що це небезпечно, що фільтри не можуть убезпечити від викидів небезпечних речовин», - пригадує жінка.

З її слів, мешканці СирникІВ вже зібрали підписи проти будівництва печі. Тож у листопаді планують провести спільні громадські слухання для мешканців сіл Княгининської громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так так дурні люди і бидло!!!! хай воно все розкладається (мертві тіла) і в землю сочиться - це безпечно! а спалювати - небезпечно. Тупа зграя рабів, вони достойні жити лише на смітнику!!!!
Відповісти
А ви в себе під вікнами побудуйте, і все буде ок.
Відповісти
Якби Ви були вихованими та обізнаними у сучасних способах утилізації сміття, то так би не висловлювались. Мені Вас жаль.
Відповісти
Треба будувати в районіі вул. Чернишевського тоді усі норми будуть європейські
Відповісти
Шановний праХвозахисник! Уважніше читайте, мова йдеться не про переробний завод, а сміттєспалювальний. Це по-перше, а по-друге, якщо подібний завод - це така невід'ємна необхідність, то хай побудують поруч з Вашою оселею. А ми потім візьмемо у Вас непроплачене інтерв'ю і Ви поділитеся з нами цим чудовим досвідом, жити серед диму токсичних сполук.
Відповісти
Жителям ніхто не платив щоб вони йшли захищати свою думку(яка все таки має право на існування).В понеділок виясню ,чи є дозвіл у фірми, яка отримала землю в оренду, на будівельні роботи.Якщо в Зміїнці жителі так званого ,,Царського села,, не дозволили будувати сортувальну лінію по сортуванню батарейок(яку хотів будувати громадянин Фінляндії),то чому в Брищі люди мають дозволити палити відходи в себе під носом.Жителі Сирник теж проти.
Відповісти
Олено! Послухайте себе з 10 хв. Переконували ви нас в іншому. https://www.youtube.com/watch?time_continue=603&v=A2nu12RaTTQ
Відповісти
І що вона не так сказала? Завод треба будувати й спалювати все що горить. А селяни які зараз риються в смітті (хто на звалищі був-бачив як вона сміттевози зустрічають), отримають теплову станцію й робочі місця. Взагалі-то села біля таких виробництв требя розселяти, викуповлювати ділянки наприклад.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні