Луцьк відмовився спалювати сміття через протести

0
-2
Луцьк відмовився спалювати сміття через протести
На сміттєзвалищі у селі Брище не спалюватимуть сміття через обурення місцевих мешканців.

Про це «Волинь24» розповів Луцький міський голова Микола Романюк.
Мер зауважив, що спеціальну піч для спалювання сміття комунальники змушені були забрати, так і не почавши її використовувати.

«Шкода, що політика в цьому питанні зіграла певну роль. Місцеве населення дезінформували і нам дуже шкода, що піч забрали, тому що вона одна з найсучасніших в Україні. Ця піч була розміром з 1/20 фури, а решту місця займало обладнання. Вона відповідала всім європейським стандартам і такі печі використовуються у всьому світі», - наголошує міський голова.

З його слів, у місті є дуже багато відходів, які можна утилізувати, лише спаливши. Для прикладу, це використані шприци, біологічні відходи (частини тіла).

«Це величезна проблема. Біологічні відходи у нас вивозяться в яму Беккера. А ви знаєте, скільки в нас біологічних відходів: рук, ніг, апендицитів? 2 тонни на рік!», - бідкається посадовець.

Микола Романюк каже, що вартість печі йому невідома, адже придбана вона була за кошти інвесторів. Однак, приблизна ціна – близько 20 мільйонів. Наразі піч забрали до іншого міста.

«ЇЇ з радістю будь-хто взяв би, бо це сучасна європейська піч», - додає міський голова.

Найближчим часом проблему накопичення сміття у Луцьку планують вирішувати з допомогою роздільного збирання, сортування та відправки відходів на переробку. Зокрема, планується пришвидшити роботу сортувальної лінії.

Нагадаємо, що навесні мешканці села Брище, куди звозиться сміття з усього Луцька, вступили категорично проти встановлення печі на полігоні. Селян налякали екологічні наслідки спалювання сміття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні