У Луцьку продовжать продавати квартири через борги

0
3
У Луцьку продовжать продавати квартири через борги
Луцький міський голова пригрозив лучанам, які не платять за комунальні послуги, що вони можуть позбутися своїх квартир.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому у п'ятницю, 7 жовтня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, Микола Романюк зауважив: борги населення перед ДКП «Луцьктепло» сягає 27 мільйонів гривень. Підприємство, своєю чергою, не має чим розрахуватися за борги перед «Волиньгазом».

Напередодні опалювального сезону з міського бюджету мусили виділити 3 мільйони гривень на погашення боргу за транспортування газу. Тому він попередив, що з боржниками продовжать жорсткі методи боротьби.

«Часто власники здають в оренду квартири, а за тепло не платять. А чому пенсіонери шукають останні гроші, щоб заплатити за комуналку. Будуть реалізовувати житло боржників - борги потрібно погашати. Живуть у двокімнатній і не платять – хай міняють на однокімнатну», - підсумував він.

До слова, днями, під час засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що українців не будуть виселяти з власного житла за борги по житлово-комунальним послугам.

Нагадаємо, у Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Як повідомив заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергій Харченко під час зустрічі з представниками ЗМІ 6-го жовтня, боржник, чию квартиру продали, досі не забрав залишків коштів від реалізованого майна.

Крім того, боржник досі мешкає у проданій квартирі. З його слів, залишкові кошти можуть перебувати на рахунку виконавчої служби не більше року. Якщо їх не забере власник, вони будуть перераховані у міський бюджет. А виселення вже колишніх власників реалізованої квартири буде згідно з рішенням суду, якщо, звісно, таке рішення буде.

Також Сергій Харченко повідомив, що виконавча служба вже уповноважена реалізувати і земельні ділянки за борги за комунальні послуги, щоправда, не йдеться про землі сільськогосподарського призначення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні