--> «Капусту купляти вміють, а підручники – ні», – видавець про луцьких чиновників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Капусту купляти вміють, а підручники – ні», – видавець про луцьких чиновників

1
0
«Капусту купляти вміють, а підручники – ні», – видавець про луцьких чиновників
Луцьким школярам не закупили підручники через непрофесійну поведінку посадовців управління освіти Луцької міської ради. Про це у коментарі виданню «Волинь24» розповів засновник видавництва УВЦ «Школяр» Юрій Корбуш.

Видавець розповів, що луцькі чиновники неправильно організували тендер. Мовляв, звикли до практики закупівлі капусти, помідорів, інших продуктів харчування для дитячих садків, а от з процедурою закупівлі підручників, яку цього року переклали на плечі міської влади – не ознайомилися.

«Прийшла тендерна документація із Луцька, а в ній зазначено, що переможцем буде той, хто надасть найкращу цінову пропозицію. Це – неможливо. У випадку підручників тендер проводиться за участі одного виконавця. Адже кожен підручник має одного автора, який передає виключні майнові права або ліцензію на виключне використання одному видавництву. Це видавництво – єдине, яке може тиражувати підручник з того чи іншого предмета. Ми, приміром, видаємо підручники із музичного мистецтва. І держава встановлює ціну, ми не можемо втручатися», – розповів Юрій Корбуш.

«Документи, які повинні вимагати – свідоцтво про виключне право використання, реєстрація в департаменті інтелектуальної власності, довідка про реєстрацію видавництва тощо. Загалом – 6 документів. А Луцьк затребував перелік документів, де було 22 чи 23 позиції. Ні з ким таких нюансів не було», – зазначив видавець.

Через неправильну організацію тендер не відбувся і луцькі школярі лишилися без підручників. Та не лише вони. Для того, щоб додати луцьке замовлення, «Школяру» довелося перенести друк усього тиражу підручників з «Музичного мистецтва». Книжки, які б школярі з інших областей України могли отримати 10 вересня, тепер будуть готові лише 10 жовтня.

Тим часом луцьким учням 4-7 класів роздали частково нові, а частково – старі підручники. Предмети викладаються на розсуд вчителів: деякі уроки – за старою програмою, деякі – за новою. При цьому учням, в яких «не ті» підручники, рекомендують скачувати їх в інтернеті.

В електронній системі контролю за тендерами наразі інформації про новий тендер на закупівлю підручників немає.

Використання цього матеріалу без дозволу "Волинь24" заборонене
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з капусти є доходи в карман, а з підручників що.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні