Луцьким школярам досі не закупили підручники

2
1
Луцьким школярам досі не закупили підручники
Програма змінюється – підручників не дають. За таким принципом другий рік поспіль навчаються 4-7 класи українських шкіл. Попри виділені на закупівлю навчальних посібників кошти із луцького бюджету, тендер у місті досі не відбувся. Коли луцьких учнів забезпечать книгами – невідомо.

«Ситуація стандартна – нам часто не вистачає підручників. Половину книжок виділяють за кошти держбюджету, частину маємо закупити за міські кошти. Держава теж свою частину недозабезпечила», – прокоментував ситуацію начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Тендер на закупівлю 31 219 підручників для луцьких шкіл був оголошений ще у липні. Проте – не відбувся.

«Не було учасників», – запевнив Олег Гребенюк і навідріз відмовився пояснити, чому у такому випадку на офіційному сайті державних закупівель вказано, що претенденти були: ТзОВ Учбово-видавничий центр «Школяр» пропонував продати книги за 24 347,4 грн та ТОВ «Літера ЛТД» – за 14 584,48 грн.

Тендер із закупівлі підручників не відбувся
Тендер із закупівлі підручників не відбувся

Начальник управління освіти запевнив, що вже повторно подали документацію на закупівлю книг, проте в електронній системі контролю за тендерами інформації про це – поки немає.

Тим часом луцьким учням 4-7 класів роздали частково нові, а частково – старі підручники.

«На весь клас виділили десять комплектів підручників, що відповідають новій програмі, решту – старих. Окрема тема – зовнішній вигляд цих книжок. Наприкінці навчального року у нас суворо вимагають підклеювати підручники, у випадку чого – навіть повертають. А 1 вересня роздали такі потріпані і страшні книжки… вони ними що – у футбол влітку грають?», – обурюються батьки.

Подерті - півбіди, але ж у них немає вправ, які задають додому
Подерті - півбіди, але ж у них немає вправ, які задають додому

«Із одних предметів вчаться за старими підручниками, з інших – за новими. Але і в тому, й в іншому випадку є частина учнів, підручники яких не відповідають тому, що задають додому. Дітей поставили до відома: якщо у вас немає книжки, з якої треба робити домашку – скачайте підручник в інтернеті», – розповідає мама 7-класниці із луцького НВК №26.

Поки учні «качають» підручники в інтернеті, луцьке управління освіти встигло провести тендер на закупівлю миючих засобів для шкіл. Донині «хімією» школи забезпечувала держава, проте з цього року такі витрати зробили обов’язком міського бюджету. На відміну від «книжкового» зобов’язання із цим – впоралися. На придбання мила, дезінфікуючих та миючих засобів, прального порошку та туалетного паперу для луцьких школярів пішло 179,6 тис грн.

Миючі засоби для шкіл закупили вчасно
Миючі засоби для шкіл закупили вчасно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть, а коли це держава забезпечувала школи миючими засобами, все купувалося за батьківські кошти . Щодо порватих підруників - нічого страшного з вашою дитиною не станеться якщо підклеїть собі підручник (цим підручникам по 10 років). А нові можливо Дід Мороз принесе
Відповісти
Це добре якщо є що підклеювати, а що робити якщо підручників немає зовсім?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні