Блокаду прорвано: Луцьк буде співпрацювати з сусіднім селом

4
-1
Блокаду прорвано: Луцьк буде співпрацювати з сусіднім селом
Луцька міська рада домовилася про співпрацю з селом Прилуцьке: таке рішення прийняв актив села на громадському обговоренні, яке відбулося у неділю, 14 серпня.

Участь в обговоренні взяли луцький міський голова Микола Романюк і його заступники – Тарас Яковлєв, Андрій Киця та Сергій Григоренко.

Як пояснив Сергій Григоренко у коментарі «Волинь24», у найближчих планах дій Луцька і Прилуцького – спільний розвиток транспортної, освітньої, культурної і медичної сфер.

«Якщо нашу співпрацю погодять сільська та міська ради, уже в цьому році Луцьк профінансує додаткову ставку працівника для сільського будинку культури, додаткове робоче місце медсестри у сільському ФАПі, закупівлю обладнання і ліків для ФАПу», - розповів Сергій Григоренко.

Він додав, що вже у цьогорічних планах Луцької міської ради – відремонтувати частину сільського клубу, де планують відкрити відділення луцького Центру надання адмінпослуг.

А також продовжити у село один з луцьких маршрутів громадського транспорту. «До прикладу, це може бути маршрут № 19. Маршрутка доїжджатиме до центру села» - пояснив Григоренко.

Він додав, що в разі успішного завершення переговорів на мешканців Прилуцького не поширюватиметься заборона оформляти дітей у міських садочках і обслуговуватися у міських медзакладах.

(Нагадаємо, з 1 вересня з Луцьк припиняє прийом заявок на відвідування дитячих садків від батьків дітей, які живуть за межами міста. В першу чергу це стосується тих населених пунктів, які відмовились від співпраці з Луцьком – кажуть у мерії)

«Ми не приховуємо, що у перспективних планах через 4 роки – повне об’єднання громад Луцька і Прилуцького. Місто цікавить розширення, створення нових житлових кварталів. Відтак місто зацікавлене у розвитку тих сіл, з якими буде об’єднуватися. Тому ми будемо сприяти покращенню інфраструктури села, вирішення його проблем. Такий самий принцип, до речі, реалізовує Євросоюз: плануючи об’єднання з черговою країною, він вкладає гроші у її розвиток, аби підтягнути її до свого рівня» - пояснив Сергій Григоренко.

«І ми втішені, що актив села Прилуцького сприйняв наше бачення. Адже усі розуміють: від спільної роботи виграє і Луцьк і Прилуцьке», - додав заступник міського голови.

Довідка:

Луцьк і Прилуцьке планують співпрацювати згідно із нормами Закону «Про співробітництво територіальних громад». Цей закон, прийнятий ще в 2014 році, передбачає, що громади можуть співпрацювати, реалізовуючи спільні проекти, створюючи спільні комунальні підприємства, співфінансувати окремі галузі і навіть створювати спільні органи управління.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції "Волинь24" заборонене
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боратин
Відповісти
Прикро, що забувають свої історичні корені поселення "Ківерці". Недалекоглядні активісти не радячись з жителями всієї громади планують напічкати сільські простори багатоповерховим бетоном, купляючись на примарні перспективи, але забирають у майбутніх поколінь радість від простору!
Відповісти
Місцеве самоврядування Латвії та перспективи використання досвіду в Одеській області:
http://forumtp.net/novosti-ukrainy/item/173096-mistseve-samovryaduvannya-latviji-ta-perspektivi-vikoristannya-dosvidu-v-odeskij-oblasti
Відповісти
Луцьку потрібна тільки наша земля, села Ківерці(це для тих хто не знає що до 1964 року Прилуцьке було Ківерцями) та історично ми завжди були пов'язані з містом Ківерці. А рішення яке прийняли на зборах 14 серпня 2016 року "так звані активісти села" є нелегітимним.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні