У мешканців прилеглих до Луцька сіл заберуть «привілеї» містян

1
-12
У мешканців прилеглих до Луцька сіл заберуть «привілеї» містян
Мешканцям прилеглих до Луцька сіл, які не йдуть на співпрацю з містом, заборонять користуватись такими благами обласного центру, як садочки, міські маршрутки з продовженим маршрутом, безкоштовне обслуговування в медзакладах.

Про це «Волинь24» розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Заступник луцького мера каже, що обласний центр з 1 вересня припиняє прийом заявок на відвідування дитячих садків від батьків дітей, які живуть за межами міста. В першу чергу це стосується тих населених пунктів, які відмовились від співпраці з Луцьком.

«У нас більше тисячі маленьких лучан стоїть в черзі до садочків і поки ми не задовільнимо їх потреби, приймати дітей з інших сіл ми не будемо. А на це можуть піти роки. Також ми розглядаємо варіант зміни схеми руху маршруток, які сполучають місто з селами.

Відповідно до законодавства, ми зобов’язані організовувати рух тільки в межах міста, тому те, що маршрутки їдять і в села – це наша добра воля», - наголошує Сергій Григоренко.

Посадовець також запевняє, що з проханням вкоротити такі маршрути до міської ради неодноразово звертались самі ж перевізники, мовляв їм невигідно їздити у села. До того ж обслуговувати міжміські, приміські маршрути повинні обласні чиновники. Змінювати маршрути планують поступово, протягом кількох місяців.

Водночас посадовець наголосив на тому, що дітей, які вже навчаються у луцьких школах та садочках, звичайно, ніхто не виганятиме. До слова, зараз у міських дитсадках – 800 дітей з сіл, утримування кожної з яких міському бюджету минулого року обходилось в 11 тисяч гривень. У школах – 1200 сільських дітей.

Усі ці «привілеї» міські владці планують забрати у мешканців тих сіл, які не захотіли ні приєднуватись до Луцька, ні співпрацювати з ним.

«Тим же селам, які підуть на співпрацю, ми максимально сприятимемо. Зокрема, це може бути ремонт окремих доріг, які з’єднують їх з Луцьком, відкриття філій ЦНАПу, відкриття фельдшерсько-акушерських пунктів або переобладнання існуючих, можливість для їхніх дітей відвідувати наші садочки, школи, музичні школи», - пояснює Сергій Григоренко.

«Зам» мера Луцька наводить позитивний приклад Смолигівської об’єднаної громади, яка заключила окремий договір на обслуговування в луцькій поліклініці.

«Всі розуміють, що найкраща медицина, освіта та інші речі в Луцьку, але більшість еліти сільської, яка живе біля обласного центру, хитрує. Династії князьків, які там є, хочуть мати вплив на нас через земельні відносини, але не хочуть йти на співпрацю з Луцьком. Гірка Полонка просила нас просто так підключитись до нашої каналізації, а ми їм відмовили. Жидичинська сільська рада минулого року відмовилась від об’єднання, а тепер просить маршрутку до ліцею. Ви ж самостійна громада, то показуйте це!», - наголосив посадовець.

«Луцьк цікавить земля для розвитку, щоб було де створити мікрорайон на 10 тисяч населення, поставити гіпермаркет чи якесь виробництво, тому що місто повинне мати перспективу», - додав Григоренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фекалії в Липляни, сміття в Брище! А в садочок дитині з села зась! Гарна політика! Довго думав Григоренко,щоб таку дурню ляпнути?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні