Луцький депутат назвав рішення «Самопомочі» безграмотним і популістським

0
2
Луцький депутат назвав рішення «Самопомочі» безграмотним і популістським
Звернення до центральних органів влади щодо тарифної політики нічого не змінять, тому варто вирішувати проблему, хоча б на місцевому рівні - вважає депутат Луцької міської ради Андрій Козюра (ВО «Батьківщина»)

Нагадаємо, у середу, 27 липня депутати відхилили проект рішення, яким «біло-сердечні» пропонували встановити місцевий мораторій на підвищення тарифів до 1 жовтня. Водночас рада підтримала звернення до Голови Верховної Ради та керівників депутатських фракцій у ВР щодо державної тарифної політики, ініційоване депутатами від «Самопомочі».

У цьому зверненні обранці громади вимагають «застосувати будь-які інструменти для пошуку виходу з тарифної кризи та ужити всіх необхідних заходів для зменшення тарифів на комунальні послуги як мінімум на 40%».



Андрій Козюра вважає такий крок популізмом.

«Я не маю нічого проти «Самопомочі», але це звернення вносилось поспіхом, без пояснювальної записки. Воно безграмотно написано – ми знайшли там більше 12 помилок, які суперечать українському правопису. А по суті своїй – це нічим непідкріплений популізм, виконання партійних резолюцій», - наголошує депутат.

З його слів, нове звернення до парламентарів нічим не відрізняється від усіх тих, що раніше відправляла міська рада.

«Всі звернення закінчуються тим, що їх, як мінімум, використовують, як макулатуру, а як максимум – як туалетний папір. Жодного ефекту це не принесе. А знаючи це, не бачу сенсу займатись популізмом», - додав депутат.

Водночас обранець громади визнає, що підвищення тарифів – загальнодержавна проблема і вирішити її на місцевому рівні не можна.

«Уряд, інші центральні органи влади абсолютно не чують місцеві громади, не беруть до уваги те, що 87% населення живе за межею бідності. Їх не цікавить, де люди будуть брати кошти на погашення комунальних боргів. Заробітна плата у нас – одна з найнижчих в Європі, а тарифи – європейські», - запевняє Козюра.

Він переконаний, що держава повинна забезпечити населення українським газом, якого нібито видобувається на 3 мільярди кубів більше, ніж потрібно.

За його словами, немонетизовані пільги та субсидії ніяк не вирішують проблему, тож варто діяти радикальніше – створювати комісії, подавати позови до суду, а також вводити мораторії на підвищення тарифів.

«Коли НАК «Нафтогаз України» вирішив не приймати в якості погашення боргу «Луцьктепла» пільги та субсидії, я пропонував їхати до Києва, організовувати виїзне засідання ради. Але міський голова на це не пристав. Можливо тому ми зараз маємо таку ситуацію», - резюмував депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні