--> Жидичинська сільська рада втратила шанс приєднатись до Луцька та Княгининка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Жидичинська сільська рада втратила шанс приєднатись до Луцька та Княгининка

0
-5
Жидичинська сільська рада втратила шанс приєднатись до Луцька та Княгининка
Після об’єднання Рокинь і Брища з Княгининівською сільською радою, Жидичинська залишиться поза бортом, адже не погодилась на приєднання, ні до Луцька, ні до Маяків.

Про це «Волинь24» розповів директор Офісу реформ у Волинській області Анатолій Пархом’юк.

Нагадаємо, що громади селища Рокині та села Брище заявили про своє бажання об’єднатись з Княгининівською (донедавна – Маяківською) сільською радою.

Експерт каже, що в Перспективному плані об’єднання громад, ухваленому обласною радою, передбачалось входження сюди ще й Жидичинської сільської ради. Однак, минулого року громада Жидичина відмовила в об’єднанні і Луцьку, і Маякам.

«Втративши можливість об’єднатись, Жидичин втратив можливість отримати великі кошти з бюджету на розвиток інфраструктури», - констатує чоловік.

Очільник обласного Офісу реформ каже, що в Жидичинської сільської ради з часом не залишиться іншого вибору, як приєднатись до Озерця, адже самостійно впоратись зі всіма повноваженнями, які наразі мають міста обласного значення, громада не зможе.

Посадовець зазначає, що завершити процедуру об’єднання Княгининівська громада повинна до 15 серпня, адже лише в цьому випадку вона може розраховувати на державну грошову підтримку вже у 2017 році.

«Якщо ж вони тягтимуть до кінця року, спішити вже не буде сенсу – у 2017 році вони не отримають бюджетних повноважень», - додає Анатолій Пархом’юк.

Водночас експерт визнає, що Княгининівська об’єднана громада дійсно може стати однією з найпотужніших в області, цьому мовляв сприяє велика територія та кількість населення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні