На Волині утворюється наразі найбільша громада з 20-мільйонним бюджетом

0
-1
На Волині утворюється наразі найбільша громада з 20-мільйонним бюджетом
Громада селища Рокині і села Брище погодилася на об’єднання з Княгининівською (донедавна – Маяківською) сільською радою; нова громада стане наразі найбільшою на Волині, а її бюджет може сягнути 20 мільйонів гривень.

Громадські слухання відбулися у Рокинях у неділю, 10 липня.

«Громада Рокинівської селищної ради вирішила надати згоду щодо об'єднання з Княгининівською сільською радою і утворити об'єднану громаду з центром в селі Княгининок», - повідомила сільський голова Княгининівської сільради Олена Тердохліб.

Відтак, в об’єднану громаду увійде 8 сіл: Зміїнець, Милуші, Княгининок, Сирники, Милушин, Моташівка, Буків (ці села і раніше входили до Маяківської сільради) а також Рокині і Брище – села, які приєднаються невдовзі.

Об’єднана громада нараховуватиме більше 10 тисяч населення. В тому числі 7 тисяч 340 жителів сіл теперішньої Княгининівської сільради, 2300 мешканців Рокинь і 378 жителів Брища.

«Ми будемо найбільша на сьогодні громада в Волинській області. І зможемо отримати від державного Фонду регіонального розвитку до 10 мільйонів на розвиток громади», - запевнила Олена Твердохліб.

«Крім того, об'єднаний бюджет громади, за найскромнішими підрахунками, сягатиме 20 мільйонів гривень», - додала сільський голова.

«Ми за цих півроку вже обігнали найбагатшу сільську раду Боратина з виконанням бюджету. 22 липня на сесії будемо ділити 3 мільйони 400 тисяч гривень, які отримали від перевиконання бюджету», - повідомила Олена Твердохліб.

Як пояснила вона, процес об’єднання може завершитися вже у серпні.

«Десь 15 серпня Верховна Рада буде затверджувати перспективний план і ми вже будемо готові до цього», - пояснила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні