Топ-5 найцікавіших рішень сесії Луцької міської ради

0
2
Топ-5 найцікавіших рішень сесії Луцької міської ради
Луцькі депутати щомісяця збираються на сесію, де годинами сперечаються та ухвалюють сотні рішень (цього разу – понад 120), а журналісти пишуть десятки новин про це. Ми ж зібрали для вас найцікавіші рішення, які можуть вплинути на життя містян.

Вулиця Московська відтепер носить ім’я автора «Соколят»

Депутати одноголосно підтримали проект рішення про перейменування вулиці Московської іменем співака В'ячеслава Хурсенка.

Тепер за кошти міського бюджету виготовлять та встановлять інформаційні стенди, аншлаги на одній з найдовших вулиць обласного центру. До слова, вартість одного аншлагу – від 50 до 130 тисяч гривень. Також у ЖКП №7 організують прийом громадян, аби пояснити лучанам, що їм потрібно зробити для зміни адреси.

В Старому місті збудують житлово-офісний центр

Депутати дозволили ТзОВ «Луцькміськбуд» взяти в оренду земельну ділянку на вулиці Кафедральній, 13 для будівництва житлово-офісного центру.

Ділянку площею 0, 0779 гектара «Луцькміськбуд» отримає в оренду на 5 років.

До слова, забудовника зобов’язали провести на місці будівництва археологічні дослідження. Однак, про збереження старовинних підземель, над якими зведуть будівлю, мова не йшла.

Депутати просять окреслити «кордони» Луцька

Луцькі депутати звернулись до своїх парламентських колег, аби ті нарешті визначили чіткі межі міста.

Багато років поспіль обласний центр не має визначених меж, тож чимало волинян не знають, живуть вони у Луцьку чи на території прилеглих сіл. Аби припинити колізії, у міській раді вирішили прискорити процедуру встановлення меж Луцька та звернулись до Верховної Ради.

Визначення чітких меж Луцька допоможе врегулювати прибирання, освітленням околиць, а також будівництво доріг та роботу правоохоронців на цих територіях.

У тролейбусах квитки видаватимуть валідатори

Депутати підтримали проект «Програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2020 роки», яка передбачає встановлення у міських тролейбусах автоматизованої системи обліку пасажирів та видачі квитків.

Вартість встановлення валідаторів (приладів для видачі квитків та обліку пасажирів) – 3,3 мільйона гривень.

Спочатку з допомогою валідаторів квитки видаватимуть кондуктори, але згодом від їх послуг у місті планують відмовитись. Пільговикам видаватимуть так звані «нульові» білети після пред’явлення посвідчення. Це допоможе визначити точну кількість соціально незахищених лучан.

У Луцьку з’явиться ще одна приватна школа

За рік у Луцьку відкриється друга приватна школа, керуватимуть якою представники релігійної громади Церкви адвентистів сьомого дня.

Присутні депутати без обговорення підтримали Статут приватного навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Надія».

Засновником навчального закладу є релігійна громада Церкви адвентистів сьомого дня.

Школу планують відкрити у 2017 році, тоді ж у перший клас орієнтовно підуть 18-20 дітей.

Зауважимо, що у місті вже працює маленька школа Євангельської церкви Фіміам.

***

Загалом під час 10-ої сесії міської ради VII скликання депутатам вдалось ухвалити більше сотні рішень. Чи були серед них важливі для життя містян? Напевно, бо обранці громади внесли чимало змін до міського бюджету і тим самим, наприклад, виділили кошти для придбання шкільних підручників, а також дозволили місту взяти у кредит 10 мільйонів гривень від НЕФКО, за які 8 навчальних закладів зроблять енергоефективними. Втім, назвати цю сесію дуже цікавою все ж складно, адже поза увагою парламентарів місцевого розливу так і залишилось питання про визнання цьогорічного конкурсу місцевих ініціатив недійсним через підробку результатів голосування, зокрема на підтримку Фестивалю волинської журналістики.

Також депутати не погодились виділити 200 тисяч гривень на розробку Стратегії розвитку міста, яку в багатьох інших містах України, вже давно успішно втілюють в життя, не підтримали звернення до правоохоронних органів щодо розслідування вбивств громадських активістів Олександра Музичка у Рівному і Віталія Ващенка на Тернопільщині.

Окрім цього, депутати зняли з розгляду проект положення «Про громадський бюджет», який має на меті віддати в розпорядження громади декілька мільйонів гривень з міського бюджету. Останній проект обранці лучан все ж обіцяють розглянути в майбутньому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні