Майже півтора мільйона у Луцьку витратять на підручники

0
0
Майже півтора мільйона у Луцьку витратять на підручники
Більше мільйона гривень у Луцьку витратять на придбання підручників для учнів 4 та 7 класів.

Про це стало відомо у четвер, 23 червня, під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Члени комісії підтримали внесення змін до міського бюджету, які передбачають виділення значної суми коштів на придбання шкільних підручників.

Зокрема, майже 399 тисяч місто отримає з обласного бюджету за рахунок залишків освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Також депутати вирішили зменшити видатки управлінню освіти на придбання продуктів у розмірі 2, 3 мільйона гривень. Ця сума утворилась через зменшення кількості дітей, які забезпечуються безкоштовним харчуванням у загальноосвітніх школах. Так, в другому семестрі 2015-2016 навчального року діти учасників АТО безкоштовно обідали лише у період мобілізації або відрядження для участі в антитерористичній операції їх батьків. Також кошти вдалось зекономити завдяки зимовому карантину.

Частину отриманої суми, а саме – 705 тисяч гривень, витратять на придбання підручників для учнів 4, 7 класів.

Близько 300 тисяч також виділять з державного бюджету, тож загалом місто витратить близько 1,4 мільйона гривень на підручники.

Директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова також нагадала присутнім депутатам про те, що донедавна усі підручники купувались виключно за кошти державного бюджету, тепер же більшу частину суми повинна виділяти громада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні