На заході України поляк за кермом вантажівки вчинив смертельну ДТП

1
На заході України поляк за кермом вантажівки вчинив смертельну ДТП
Кам’янка-Бузький районний суд Львівщини виніс вирок поляку Яну Ястребському, який, керуючи вантажівкою, виїхав на смугу зустрічного руху та в’їхав у КамАЗ. 25-річний водій іншого авто загинув. Суд визнав поляка винним у смертельній ДТП та призначив чотири роки тюрми з дворічною забороною керувати автомобілями. Однак суд звільнив його від відбування основного покарання з іспитовим терміном.

Про це пише ZAXID.NET.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі, аварія сталась 15 березня 2024 року на трасі Київ-Чоп неподалік села Дідилів. 49-річний Ян Ястребський керував вантажівкою Scania, виїхав на смугу зустрічного руху, де в’їхав у КамАЗ. 25-річний водій другого авто отримав важкі травми, від яких помер у лікарні.

Щодо поляка порушили кримінальну справу через вчинення смертельної ДТП. У суді він визнав свою провину та розповів, що їхав із Києва до кордону з Польщею. За словами Яна Ястребського, під час руху він захотів дістати напій, який був у нього в холодильнику, та відволікся від дорожньої обстановки. Як наслідок, його вантажівка виїхала на смугу зустрічного руху, де зіткнулася із зустрічним КамАЗом.

Обвинувачений заявив, що відшкодував завдану шкоду сім’ї загиблого. У суді сестра загиблого підтвердила, що Ян Ястребський справді виплатив моральну та матеріальну компенсації. У неї немає претензій до обвинуваченого і вона просила не призначати йому тюремне ув’язнення.

Справу розглянув суддя Тарас Котормус, який визнав поляка винним у вчиненні смертельної ДТП та призначив чотири роки тюрми з дворічною забороною керувати автомобілями. Однак суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з дворічним іспитовим терміном. Ян Ястребський має не відлучатись з Львівської області без дозволу суду. Вирок ще можна оскаржити.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це який повний звіздець...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні