Померла найстарша полька Луцька

0
Померла найстарша полька Луцька
26 грудня у віці 97 років померла найстарша полька Луцька Ванда Рад. 7 січня їй виповнилося б 98 років.

Про це повідомляє «Волинський монітор».

Пані Ванда була багаторічною членкинею Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської та Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка в Луцьку.

Ванда Рад, у дівоцтві Чайковська, народилася 7 січня 1926 р. у Луцьку. У 17-річному віці її вивезли до Німеччини. Там вона потрапила в концентраційний табір «Дахау», потім була на роботах у Баварії. Після закінчення Другої світової війни кілька місяців перебувала в Польщі, а потім повернулася до Луцька. В 1948 р. вийшла заміж за Володимира Рада, чеха за національністю. У 1950 р. у подружжя народився син Віктор.

Попри те, що у Ванди Рад була маленька дитина, радянська влада вислала її на важкі роботи в Алчевськ на Луганщині. До неї так поставилися тому, що вона була остарбайтеркою, тобто, на думку совєтів, німецькою колабораціоністкою.

Після повернення до Луцька влаштувалася на взуттєву фабрику, де пропрацювала до пенсії. Відколи католики повернули собі кафедральний собор Святих Апостолів Петра і Павла, була вірянкою місцевої парафії.

Хоча життя в неї було нелегким, ніколи не нарікала.

Похоронна меса відбудеться сьогодні, 27 грудня, о 13:30 год у кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла в Луцьку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні