У рф дали наказ захопити одну з областей України до кінця року

1
У рф дали наказ захопити одну з областей України до кінця року
Очікувати, що російська армія невдовзі оцінить свої втрати та припинить наступ на Авдіївку, передчасно. Кремль видав політичний наказ завершити досягнення адміністративних меж Донецької області до кінця поточного року, тому противник і надалі буде намагатися проводити відчайдушні штурмові дії.

По це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Сергій Грабський, пише Главред.

Коментуючи ситуацію навколо Авдіївки та спроби росіянами захопити місто, експерт відзначив, що тут справа не в військовій стратегії, а в політичних мотивах.

"Вони можуть вести бойові дії до останнього солдата. Але, як ми переконалися, останні солдати в них навряд чи скоро прийдуть, у них є ресурси. Тому очікувати, що противник незабаром оцінить свої втрати і зупинить наступ, буде поки що передчасно. Тим більше, що є політичне рішення, наказ Кремля завершити вихід на кордони Донецької області до кінця цього року. І щонайменше до кінця року ворог намагатиметься проводити такі відчайдушні штурмові дії", — сказав Грабський.

Також експерт підкреслив важливість цього міста зі стратегічного боку, оскільки українські оборонці утримують його з 2014 року.

"На Авдіївському напрямку противник, починаючи з 24 лютого 2022 року, не просунувся серйозно, а обійшов це місто. Це підкреслює величезне значення Авдіївки. І тут я можу назвати тільки ту історичну назву, яку ми згадували ще у 2014-2016 роках, — Ясинуватська розв’язка. Достатньо подивитися на карту, і ми побачимо, що Авдіївка є ключем до всіх комунікацій, які йдуть до Донецька і з нього", — пояснив гість ефіру.

За словами експерта, вирівнювання лінії фронту на цьому напрямку може призвести до скорочення цієї фронтової ділянки. Також, ця ситуація може створити передумови для майбутнього наступу в напрямку на Покровськ, що, в свою чергу, веде до Дніпропетровської області.

Грабський додає, що таким чином, ворог має намір виконати надані йому політичні завдання

"Скільки людей противник там покладе, ніхто не скаже, тому що це виходить за рамки військового аналізу. Це вже щось у царині політики і то, не зовсім зрозуміло", — резюмував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
аж до кінця року? а чого не за три дні?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні