Камінь в інтер’єрі – правильне рішення*

0
6
Камінь в інтер’єрі – правильне рішення*
Оберете натуральний камінь для оформлення інтер’єру – не прогадаєте! З його допомогою можна втілити найоригінальніші рішення. Цей матеріал надійний, практичний, цікавий і завжди буде актуальним. Не дивно, що дизайнери почасту використовують його. Каменем можна оздобити будинок, подвір’я, створити ландшафтний дизайн.

Завдяки своїм декоративним і фізичним властивостям, натуральний камінь може перетворити звичайний будинок у вишуканий дім. З його допомогою можна створити прекрасні апартаменти, які служитимуть вічно. З цього матеріалу можна виготовити підвіконня, колони, сходи, поручні, виконати облицювання стін, камінів, зробити монтаж підлогового покриття, декоративні статуї, фонтани. Стильний вигляд мають елементи з каменю, які можуть служити для поділу зон в приміщенні або для акцентування уваги на окремих деталях.

Найчастіше для обробки житлових кімнат використовують граніт, мармур і і травертин. Ці матеріали екологічно чисті, надійні й довговічні, ідеально підходять для реалізації будь-яких творчих задумів.

Щоб знати який камінь обрати і як правильно використовувати його в інтер’єрі, варто дізнатися трохи більше про особливості кожної породи.

Перед тим, як купувати той чи інший вид каменю, варто порадитися з майстрами, дизайнером, або продавцями, які мають досвід роботи із цим матеріалом.

Хоч природний камінь – цікавий і оригінальний в оздобленні, однак кожна порода має свої особливості, відтак по-своєму реагує на вологість, температуру та інші фактори. Але попри всі ці тонкощі, використання каменю в інтер’єрі роки поспіль залишається одним з найпопулярніших дизайнерських рішень. Грамотні ідеї та обробка створюють особливу атмосферу вишуканості і затишку в помешканні, господарі якого люблять естетику.

Одним з найпопулярніших каменів вважається мармур. Завдяки своєму оригінальному малюнку і широкій палітрі, цей матеріал дозволяє втілювати в дизайні найцікавіші ідеї. Ба більше, цей камінь – універсальний. Завдяки великому вибору кольорів, відтінків і текстур, а також високій вологостійкості його використовують для виготовлення сходів, камінів, стільниць і підлогових покриттів, облаштування ванних кімнат.

Щоправда, мармур – не дешеве задоволення, і не всім він по кишені. Тож якщо бюджет обмежений, любителі естетики можуть використати в інтер’єрі невеликі мармурові деталі. Вони додадуть родзинки дизайну.

Найбільш міцним і довговічним каменем вважається граніт. Найчастіше його використовують для оформлення фасадів. Але й інколи застосовують в інтер'єрі, роблять стільниці, каміни, барні стійки. Фізичні властивості граніту роблять його абсолютно універсальним матеріалом і для внутрішніх, і для зовнішніх робіт.

Ще один цікавий вид натурального каменю – травертин. Його зазвичай використовують для обробки підлоги і облицювання стін. Завдяки своїй шаруватій структурі і оригінальному малюнку він додає інтер’єру динамічності. Щоправда травертин не рекомендовано використовувати на кухні, адже через пористість з матеріалу важко видалити плями.

Цікавий для оздоблення в інтер’єрах і досить популярний вид натурального каменю – галька річкова. Цей вид каменю популярний не лише серед дизайнерів, його часто-густо використовують люди для оздоблення свої помешкань самостійно. Декор галькою – цікавий і доволі простий в оздобленні. Камінці можна назбирати самому біля водойм, купити в будівельному магазині або замовити в інтернеті. Особливо цікаво вони виглядають в декорі стін, камінів.

Загалом натуральний камінь підходить для оформлення будь-якого приміщення. Ба більше, камені добре поєднуються один з одним, особливо граніт і мармур, а також з деревом і металом. Такі рішення дозволяють створити абсолютно унікальну атмосферу в різних стилях – від класики до сучасності.

Відмінного результату в дизайні можна домогтися, підібравши відповідні матеріали, їх фактури і тип обробки. Природний камінь в інтер'єрі не лише естетичний за зовнішнім виглядом, але й цінний з практичної точки зору, адже такі матеріали екологічно чисті, добре рятують від спеки влітку і захищають від холоду взимку. Вони здатні створити таку атмосферу в домі, яка поліпшуватиме настрій, допоможе розслабитися і навіть зняти втому. Саме тому вироби з натурального каменю часто-густо обирають при розробці дизайнів інтер'єрів. Це не лише естетика і вишуканість, а комфорт, затишок і… здоров’я.















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні